Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oorlogstaal van Wilders

Nieuwsberichten tuimelen over elkaar heen en er blijft maar weinig beklijven, maar de dreigende oproep van Geert Wilders dobbert nog als een tijdbom irritant in mijn troebele geheugen. Hij verscheen voor mij in een ochtendjournaal met zijn krijgshaftige strijdkreten, niet te verwarren met 'De Strijdkreet' van het Leger des Heils. Regeren is vooruitzien en dat deed hij alvast voor 2013, niet ver meer van ons verwijderd. Zijn favoriete thema wordt weer eens opgepoetst en van nieuwe elementen voorzien. Hij windt er nogmaals en nadrukkelijk geen doekjes om dat hij degene is die ons land van de nieuwe Spanjaarden zal bevrijden.

Hij beledigt de Marokkaanse Nederlanders voor de zoveelste keer met een stalen gelaat en ingestudeerde slogans. We moeten volgens hem eens en voor altijd korte metten maken met de islamitisering, want het zou geen religie zijn, maar een politieke onderdrukkingsbeweging, de vermomming van een landje-pik-spel. Hij noemde de term 'Marokkaans racisme', want van nature zijn Marokkaanse islamieten tegen allen, die niet als hen zijn, zoiets als de zwarte kousengemeenten.

Door alle tegendruk kan ik me voorstellen dat sommige Marokkanen uit defensief gedrag zich gaan samenballen als een verzetsfront, dat zou ik ook doen als ik zoveel hete pek over me heen kreeg. Wilders zet iedere Marokkaan in de schandpaal en hij bekogelt ze uit eigen niet opgeloste frustraties met rotte eieren. Ik zou ook geen pispaal van zo'n discriminerende fanaticus willen zijn!

Verder noemt hij het straatterrorisme van sommige Marokkanen, wat in hun homeland absoluut niet getolereerd zou worden. Daar zit iets in. Als sommige Marokkanen denken dat ze hier volledig los kunnen gaan, over het leefgenot van anderen heen, dan moeten ze werkelijk gecorrigeerd worden. Dat sommige Marokkanen sterk discrimineren vanuit een schijn-meerderheidsgevoel is ook een overtreffende trap van reactie op de negatieve beeldvormingen, begrijpelijk en zeer fragiel en doorzichtig. Echte criminaliteit moet worden aangepakt, zeer zeker, maar een kwetsbare bevolkingsgroep over één kam scheren is ook een vorm van criminaliteit, wat net zo goed moet worden aangepakt.

En dan heb ik het nog niet eens over al die Marokkanen gehad, die elke dag goed werk verrichten en die vaak meer liefde hebben en schenken, dan menige brave Nederlander. Wat mij betreft is Wilder's strijd tegen de Islam een ordinaire aanfluiting en moet hij zijn zondebok het Marokkaanse gedeelte van Nederland maar eens op zijn knieën om vergiffenis vragen voor zijn negatieve, paranoia-projecties. Lang niet alle Marokkanen bouwen mee aan nieuwe moskeeën en vele Marokkanen kijken net als hem graag naar het moderne filmaanbod. Hij zal het wel niet willen weten, maar de Islam-mensen waren lang voor de westerse cultuur al veel verder in hun ontwikkeling. In wezen zijn wij als westerlingen schatplichtig aan hun ontdekkingen.

En in die zin zijn zijn oorlogszuchtige uitlatingen een ware blamage en een definitieve uiteenspatting van zijn hypocriete, opgeblazen, onware, inhumane, onchristelijke, on-Nederlandse, onsympathieke, hysterische, volksverlakkende, tweedracht-zaaiende, politiek-misbruikende, arrogante, ten diepste liefdeloze theorie. Hij maakt me kotsmisselijk. Het wordt tijd dat we hem zijn Nederlandse paspoort afpakken en hem een enkele reis naar Tanger geven. Kan hij lekker chillen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 december 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

2.4 met 5 stemmen 171Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
30 december 2012
Ik kan deze tekst ook niet echt vredelievend vinden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)