Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De Winter in de winter

Leon de Winter (1954, Den Bosch) zat bij Pauw & Witteman om te protesteren tegen de vijf miljard euro Europese steun aan Egypte. Onze regering heeft met dat plan ingestemd. Blijkbaar zijn onze bestuurders nog rijk genoeg om zulke onzinnige acties te steunen. Pomp dat geld liever in noodlijdende zaken dichter bij huis, want wat hebben die Egyptenaren ooit voor ons gedaan? Mozes ging niet voor niets met zijn aanhangers voor hen op de vlucht. De Rode Zee zal binnen afzienbare tijd weer moeten opensplijten voor talloze niet-moslims.

Een PVV-er in de Tweede Kamer noemde deze geldverspilling 'Opbouw aan een islamitische dictatuur!', wat mogelijk geen overdreven uitspraak is. Frans Timmermans zei zalvend dat we, als het geld onjuist wordt gebruikt, de toelage terugtrekken. De Egyptenaren zullen er natuurlijk alles aan doen om valse uitgaven te bedekken en daar kunnen ze wat van in dat soort landen. Het domme Europa denkt zo de instabiliteit in dat land te beheersen, maar daar klopt natuurlijk geen biet van.

Mohamed Morsi (1951, El-Adwah) is universitair geschoold, o.a. aan de Universiteit van Zuid-California, waar hij met zijn vrouw en nicht Naglaa Ali Mahmoud (1962, Ain Shams) verbleef. Ze kregen vijf kinderen, waarvan twee met een Amerikaans paspoort. Naglaa was zeventien toen ze met Mohamed trouwde. Mohamed is lid van de Moslim-Broederschap, de orthodoxe, Soennitische Islam-tak. Van alle orthodoxen van welk geloof dan ook kunnen we als vooruitstrevende wereldburgers weinigs positiefs verwachten.

Leon, daar had ik het over, heeft besloten om 100 à 200 euro van zijn belastingen niet te betalen. Dat is zijn schatting van wat hij anders zou betalen voor het land van die Egyptische president, die zei: 'Israëliërs stammen af van apen en varkens!'.
We stammen allemaal af van de apen, dus die belediging treft geen doel en het is uiterst dom om juist de Israëliërs te vergelijken met varkens, want iedereen weet dat Israëliërs koosjer eten en geen varkensvlees verorberen. Ik denk dat Mohamed heeft zitten slapen tijdens de universitaire lessen. Zijn gespleten tong vertoont zelfs twee olijke krulstaartjes en als naakte man zou hij onder de gorilla's niet opvallen, dus waar hebben we het over.

Leon gelooft niet in een Egyptische democratie, want samen moorden beramen kan men ook hartstikke democratisch noemen, wat hij afkeek van een Amerikaanse tv-serie over een motorbende.

Ik sta honderd procent achter het statement van de weledele schrijver Leon de Winter, te meer omdat ik niet geloof dat er ook maar één euro in handen komt van de waarlijk hulpbehoevende bevolking. Bij wantrouwen moet er een eureka-lichtje aangaan en moet je niet water naar de zee dragen.
Goed gedaan, Leon.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 januari 2013


Geplaatst in de categorie: moraal

2.5 met 2 stemmen 98Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)