Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten over toneel

Forever young

'Forever young, I want to be forever young!', zong Alphaville uit volle borst. Daar moest ik aan denken, toen ik laatst, alweer weet ik veel hoelang geleden, Rob de Nijs als een trotse pauw zijn zeventigste verjaardag zag vieren in een of andere schouwburg. Ik vond hem al een narcist toen hij in 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?' zogenaamd verliefd Loeki Knol zat aan te gapen met zijn overdreven sentimentele oogopslag. Zag ik ze laatst als kwieke bejaarden terug bij omroep Max, deden ze nog steeds zo gelikt naar elkaar. Artiesten zijn vaak levenslang getikt. De stoere kant van Robbedoes is er ook, zo pronkte hij jaren geleden graag met zijn Harley Davidson en een goed glas Jack Daniëls, nu waant hij zich de Clint Eastwood van het Hollandse lied. Zachtjes tikt de regen tegen zijn voortandenspleetje en Malle Babbe in zijn dromen.

Robin Hood trouwde in 1968 met de lieftallige Elly Hesseling (1946, Bergen op Zoom), drie jaar jonger dan hij. Zij kreeg een miskraam en Robson was al vreemd gegaan met Belinda Meuldijk (1955, Oostvoorne), waar hij na zijn scheiding in 1981 zo snel mogelijk naartoe vluchtte. Elly moest worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. Bijna een logisch gevolg van zo'n lang huwelijk met graaf Dracula de Nijs. Robinson Crusoe koesterde zijn vrouwelijke Vrijdagje vooral omdat ze zulke mooie liedteksten voor hem schreef, want alles voor de kunst. Belinda's vader was de producer van 'Pipo de Clown', waarin ze op haar zesde al een rol vervulde en later in 'Soldaat van Oranje'. Was ze daarin niet die blote, Engelse soldate, die het met twee mannen deed? Moet ik nog maar eens checken.

Dat Robje en Belinda uit elkaar gingen is ons destijds niet ontgaan, wat een ordinaire scheldtirade. Blijkbaar zochten ze allebei een nieuw leven met een veel jongere partner, want Topdrop Rob (nu 70) schaakte zijn assistente Henriëtte Koetschruiter (nu 43) en is in 2008 met haar getrouwd. Belinda menthol deed niet voor hem onder en trouwde in 2011 met de 23 jaar jongere Thierry Duval, bouwjaar 1978. Drink daar maar duizend Duvels op en geniet ervan. Zal je nodig hebben om...

Omdat Robopperdepop als oude nep-rocker en met zijn kwijlnummers toch nog als een Superman wil etaleren, is hij nu getrouwd met de beeldschone, goedgebekte, berekenende Henriëtte Koetsberover. Ze kregen samen zoon Julius (doet me denken aan een verrukkelijk biermerk!) en het huwelijkssprookje lijkt alsmaar weer gereset te kunnen worden, want bij zulke poespas blijf je jong van gevoel. Alle verjongingsmiddelen moeten het tenslotte toch opgeven en dan is de spirituele leegte des te groter. Een elixer voor de eeuwige jeugd is een fabeltje, tenzij je het geestelijk weet te ontdekken. Methoden te over, maar ga zelf op pad. Trap niet in een fake-song als 'Banger hart', want Robbie Williams is vele malen sterker met 'Feel'. Robsop heeft het ei van Columbus niet uitgevonden en hij blikt terug op Hollebollegijs en mister Bean in slow-motion.

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 januari 2013


Geplaatst in de categorie: toneel

1.2 met 4 stemmen 2.014



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Bob Frieser
Datum:
7 januari 2024
Het enige waar dit stuk iets over zegt, is de auteur, nou ja, auteur, ongenuanceerde uitbraker, de uitvinder van het onfatsoen.
Wat een loser!
Naam:
Loftrokus Galant
Datum:
27 december 2023
Email:
Mike.Litorisgmail.com
Erg zuur, ongenuanceerd en derhalve niet objectief artikel.
En nee, ik ben geen fan van Rob de Nijs.
Naam:
Yvonne Troost
Datum:
23 april 2023
Dom stuk over Rob de Nijs. Joanan Rutger had zeker niks anders te doen en besloot zijn jaloezie te verwoorden in wat een zeer triest verhaal is geworden.
Naam:
jacco
Datum:
20 januari 2018
triest zeer triest wat ik zoal lees over rob de nijs, dit heeft zeker zijn elly niet verdiend, volgens mij was ze een echte lieverd en hield echt veel van hem, waar hij vreselijk misbruik van heeft gemaakt; vraag me zo vaak af: leeft elly nog, anders verdient ze een gouden stoel in de hemel.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)