Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De klokkenluider wordt verketterd

Henk Krol (1950, Tilburg) moe(s)t op vrijdag 1 februari 2013 voor de rechtbank van Den Bosch verschijnen.
De officiële aanklacht luidt 'Vanwege computervredebreuk'. Wat heeft brave Henk ineens verkeerd gedaan? Hij heeft 'ingebroken' bij de Brabantse kliniek 'Diagnostiek voor U', waardoor hij medische dossiers heeft bekeken en uitgeprint. In totaal zeventien en achteraf gezien had hij wel meer willen inkijken.

Hij werd getipt door een collega van de 50PLUS-partij, die eveneens voor de rechter moet/moest verschijnen. Hun advocaat Steven Kroesbergen is niet van lotje getikt en weet dat in wezen de medewerkers van 'Diagnostiek voor U' voor de rechter zouden moeten verschijnen. 'Diagnostiek voor U' klinkt nu inderdaad lachwekkend en al te uitnodigend, na de moedige ontmaskering van hun falende systeem.
Wat is er eigenlijks zo moeilijk aan om ruiterlijk toe te geven dat je veiligheidssysteem niet werkt? Gewoon de mankementen oplossen en niet op paranoïde wijze een zondebok aanwijzen, die in feite hulp geboden heeft en kookte van woede, omdat de medische gegevens van heel veel Brabanders op straat lagen.

Henk was ooit de hoofdredacteur van de Gay Krant (mijn eerste dichtbundel 'Hemelzucht' is erin besproken) en hij is nu fractieleider voor de 50PLUS-partij. Een juridische veroordeling kan zijn kamerlidmaatschap in gevaar brengen. Het moet niet zotter worden.

Ooit beschuldigde Henk de justitie-ambtenaar Joris Demmink van seksuele handelingen met minderjarigen.

Is justitie niets anders dan een wraaksysteem? Wreekt men alle smetten?
Henk kreeg ook hulp van een psychiater bij de GGZ in Eindhoven, die medische gegevens bij de politie heeft gelekt. Big Brother is bigger than you think.

Henk had inzage in medische dossiers, waarbij hij kon zien wie er aan HIV lijdt, wie een alcoholist is en wie welke medicijnen of drugs gebruikt. Als hij kwaad zou willen, dan kon hij zelfs deze medische gegevens veranderen, waarbij de gevolgen desastreus zouden zijn. Zo gevaarlijk is deze digitale blunder dus.
Hij wordt door de tegenpartij als een criminele hacker afgeschilderd, terwijl hij nauwelijks met een computer kan omgaan. Hij keek feitelijk over de schouder van zijn 50PLUS-collega heen. Het zal mij echt benieuwen wat de rechter gaat besluiten. Als het in het nadeel van Henk is, dan staat die rechtbank voor gek en kunnen we het nationale rechtssysteem wel aan de wilgen hangen.
Het is op zich al een onzinnige schande, dat Henk zichzelf in een rechtsgebouw moet verantwoorden voor een moedige daad, die het belang van vele patiënten dient.
Ik vraag me vooral af wat die medewerkers van het laboratorium 'Diagnostiek voor U' bezielt om een onschuldige held naar de slachtbank te leiden. Zijn ze soms zo onomstotelijk hautain, dat ze geen feilbaarheid willen inzien? Kunnen ze daar geen draconische fouten toegeven? Wie trekt daar in wezen aan de touwtjes en waarom heeft die persoon zo'n grondige hekel aan Henk?
Hij of zij mag contact met mij opnemen, zodat ik een lans kan breken voor Henk en hem zonder die laffe, overdreven, misleidende rechtbankpoespas zal doen overwinnen!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 februari 2013


Geplaatst in de categorie: internet

3.8 met 6 stemmen 218Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
10 februari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Ja, mee eens!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)