Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Achter de coulissen

Ik spreek helemaal niets met iemand af, nooit en nergens. Compromissen zijn voor slapjanussen, brave Hendriken en zielige conformisten. Ik buig niet voor geïndoctrineerde zedenprekers en achterbakse aartsrivalen. Ik doe geen deals omwille van de getergde massa. Ik laat mijn vrije schrijverschap niet beknotten, snoeien of inperken. Dat recht geldt voor iedereen. Tenzij je voor de klaagmuur blijft ijsberen en mokken. Soms gaan kwaliteit en kwantiteit hand in hand. Kom anders zelf met beter werk. Mij irriteert dat niet. Ik walg van zogenaamd oude jongens krentenbrood en lafhartig handengeklap achter de schermen. Louter om de brave, middelmatige gemoederen koest te houden. Als het niet gaat volgens hun aangeleerde gedragscoden, dan steigeren ze al als schuimbekkende paarden. De beuk erin! Dat is literatuur! En daarbij horen geen slappe-was-afspraakjes in de schemerige kakelvertrekken. Recht door zee en met open vizier, bangeriken! Ik doe nooit iemand een belofte, nooit en nergens, en zeker niet als het mijn vrije schrijverschap betreft! Coulissen afbreken. Dat is het betere werk.

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 februari 2013


Geplaatst in de categorie: vrijheid

0.4 met 5 stemmen 293Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 februari 2013
Gesnapt!
Naam:
J.de Groot
Datum:
13 februari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Joanan, ook dáár heb je een punt!
Maar argeloze schrijfheld...?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 februari 2013
Hoezo een andere vraag als de algemene strekking ver boven het gemiddelde niveau uitstijgt?
Zonder dollen. Als de klachtenlitanie wordt afgeschoven op de argeloze schrijfheld en de beheerders van de website hun verantwoording niet nemen, maar hun zondebok feilloos weten te vinden. Het is niet aan de schrijvers om oneffenheden op te lossen, maar wel degelijk aan de beheerders van de website Nederlands.nl.
Naam:
J.de Groot
Datum:
11 februari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Hoeveel een mens wil schrijven,
dag in dag uit....moet hij zelf weten TERECHT!
Maar omdat allemaal tegelijk op een
"OPENBARE" schrijfsite in te zenden is een heel andere vraag!
Naam:
Nico Noorman
Datum:
11 februari 2013
Email:
niconoormanhotmail.com
Ik ben het af en toe niet met je eens maar de strijdlust die dit stukje uitstraalt bevalt me wel.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 februari 2013
Niet echt een heerlijk bombastische reactie. Knullig gemonteerd tijdbommetje, ik ben mijn volop getransformeerde egootje allang overstegen. Daarbij ben ik ook nog eens de nederigheid zelve. Jammer dat je niet net als ik tot meer inzendingen per dag kunt komen, want dat hoeft niets over je persoonlijkheid te zeggen, maar die scheiding kun je blijkbaar nog niet maken. 'Vooral doorgaan!', om met Barry te spreken.
Ik heb trouwens nog nergens een inzending van brombommen ontdekt. Denk direct aan 'Totdat de bom valt' van Doe Maar bij jou. 'Carrière maken... totdat de bom valt!'.
Vooral die laatste boze, hautaine, ego-verradende zin hakt er heerlijk in als een carnavalskraker van Rinus op zijn scooter!
Naam:
jjdebom
Datum:
10 februari 2013
Egoïstisch en neerbuigend. Erg jammer en volkomen te verwachten. Ik ben een groot voorstander van maximaal één stukje per persoon per dag zodat iedereen een kans heeft.
Wil je meer dan begin je maar je eigen site.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)