Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wanneer wordt een koning een feest waard?

Na even afgewacht te hebben ga ik toch maar reageren op alle haat die over mij uitgestort is, omdat ik er niet van houd dat een gewone man vergoddelijkt wordt.
Het is opmerkelijk. Zelden worden mijn columns zo weinig gelezen als 'laat Willempie naar de duiten fluiten.' Er waren ook maar twee reacties onder de column geplaatst.
Een positieve, die man weet waarover het gaat.
Er was een zeer negatieve reactie van een dame, die graag verblind wordt door al die pracht en praal. Het mens kust waarschijnlijk regelmatig kikkers en hoopt, dat deze amfibieën veranderen in prinsen. Het is nog nooit gelukt. Ze blijft echter hopen en proberen. Daardoor zie je nog maar weinig kikkers, die arme dieren durven zich niet meer te vertonen.

Het blijft een raadsel waarom er privé zoveel haat over me uitgestort is. En vooral hoe het kan. Niet gelezen en toch een vriendelijke satiricus bedreigen en uitschelden, alleen maar omdat hij niet gelooft dat een persoon die niet al te slim is door een kroning verandert in een Hercules of zo slim wordt als Orfeus.
De Israëlieten werden gestraft omdat zij dansten om het gouden kalf.
Wij doen hetzelfde en zullen ook gestraft worden.

Zoveel geld voor een nutteloos koningshuis is een schande! Dat mag pas als iedere Nederlander voldoende te eten krijgt. Dat is niet het geval. Al ben ik dan 'een smerige bandiet waar de geslachtsdelen van aan de honden moeten worden gevoerd', althans volgens een vriendelijke mailer, zie ik mij regelmatig genoodzaakt om bij de ergste crepeergevallen persoonlijk in te grijpen.
Iemand die van een AOW-uitkering moet leven,lijdt vaak honger. Mensen die een te hoge hypotheek kregen aangesmeerd, door gewetenloze sjacheraars en nu de gevolgen moeten dragen van een door tuig veroorzaakte crisis, kunnen niet meer het 'Onze Vader' bidden. De Vader gebruikt thans Zijn macht om aardbevingen, gruwelijke slachtpartijen tijdens oorlogen en meer kankerlijders te creëren door rampen met kerncentrales en ander gedoe. Voor het dagelijks brood kan Hij niet meer zorgen. Daarvoor zijn er teveel kapers op de kust.

Ook de Vader wil meer dan alleen maar gewone mensen helpen. Die sukkels moeten niet op gewetenloze non valeurs stemmen.
Alle verwensingen en scheldwoorden waren niet creatief. Alleen blijf ik mij afvragen hoe het mogelijk is dat de column over 'Willempie' minder gelezen is dan ik haatmails kreeg, waar ik overigens trots op ben.
Ik ben tenminste niet hersendood zoals het grootste gedeelte van dit volk.

Lees mijn boek 'Als ik mij ophang breekt het touw' en zie dat ik als kind al voor de zwakkeren opkwam. Makkelijk te bestellen bij Bol.com.
Zie hoe de wereld veranderde sinds de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Een stuk recente geschiedenis, humor en schelmenroman in een boek.
Reclame voor een goed boek maak ik graag, al schreef ik het zelf. Lees het boek van iemand die op de dodenlijst staat van een aantal idioten, die mij het leven niet waard vinden, omdat ik vind dat alleen De Almachtige vereerd mag worden en niet 'Willempie'.

Schrijver: Eelt, 11 mei 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 15 stemmen 414Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)