Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het bestaansrecht van het geloof

Een volk dat zijn grote dromen en idealen verliest, sterft uiteindelijk af, verliest zijn levensadem en bloed, verwordt na verloop van tijd tot een dodenschip dat alleen nog voortleeft in mythen en herinneringen.


Zie ook: https://twitter.com/AuroraBlogspot

Schrijver: hendrik Klaassens
Inzender: klaassens38@zonnet.nl, 22 mei 2013


Geplaatst in de categorie: religie

3.3 met 13 stemmen 642Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
22 mei 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Joanan: je geloof zelf ook in Christus, hecht veel belang aan het esoterische christendom en gelooft in reïncarnatie. Hoe kun je dan nog beweren dat elk geloof al lang een ouderwetse onzinnigheid is?

Onder geloof versta ik geen religieuze nostalgie, want hoe zou ik een levend geloof, zoals ik dat omschrijf, ooit als nostalgie kunnen opvatten? Onder geloof versta ik de grote dromen en idealen die elk volk bezielt, het metafysische fundament van elke beschaving die die naam waardig is.

Aan onze tijd kun je zien wat er gebeurt als een volk, een cultuur, zijn grote dromen en idealen verliest. In de plaats van het religieuze geloof komt het geloof in de vrije markt en het al even stompzinnige geloof in de maakbaarheid van de samenleving. Het vrije markt-denken maakt onze wereld kapot, vernietigt onze planeet.

Werkelijk, oprecht geloof is meer nodig dan ooit als we willen overleven.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 mei 2013
Mythen en herinneringen zijn onnodige, zinloze manieren om de Ware God levend te houden. Ieder geloof is allang een ouderwetse onzinnigheid. Religieuze nostalgie loopt per definitie dood, omdat het niet waarlijk bezield is, maar dode dogma's nastreeft.
Naam:
Gnoom
Datum:
22 mei 2013
Ach, de evolutie doet z'n ding. Van tijd tot tijd wordt er apenkool geserveerd. Met spekjes.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)