Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Italiaanse, omgekeerde treinrovers

De aankoop van enkele V250-treinen, de Fyra's, is een compleet fiasco geworden, vooral financieel en dat is vaak extra pijnlijk voor Hollanders, vooral in deze tijd van Europese depressie, waarin de doorsnee Hollander de hand op de knip houdt, maar blijkbaar niet in de financieel hogere kringen, die slordig met de staatskas omgaan.

De directeur van AnsaldoBreda, de leverancier van de Fyra's, het treinenvirus, ontkent met toeters en blazers dat er van alles mis zou zijn met zijn treinen. Alle internationale testen zijn doorstaan en ze voldoen aan alle veiligheidsnormen.
Ik denk dat ze zo zijn gebouwd, dat ze wel door die keuringen heen komen en dat de mankementen pas later ontstaan. Moderne maffia-praktijken. Blijkbaar zijn de NS-inspecteurs gevallen voor het flitsende design. De Fyra was ook de helft goedkoper dan de Franse TGV en de Duitse ICE. Bovendien was AnsaldoBreda de enige aanbieder. Het gezegde 'goedkoop is duurkoop' gaat weer helemaal op.

De hogesnelheids-spoorlijn kostte ruim zeven miljard euro en die gewraakte krengen van treinen ook nog enkele miljarden. De NS zegt bij nader onderzoek dat de treinen onvoldoende betrouwbaar zijn en een slechte technische gesteldheid vertonen. Ze zijn totaal onveilig.
De staatssecretaris Wilma Mansveld is inmiddels ingelicht en na de zomervakantie voor de politici zal er een Parlementaire Enquête komen. Mosterd na de maaltijd.

Hoe duwen we die afgekeurde locomotieven de Italiaanse grens weer over, zonder dat we een oorlog uitlokken? En wie is er zo slim om onze eurocenten terug te krijgen? Willem en Máxima? Saaie Piet Deijsselblom?

Ik vrees van niemand, want die Italiaanse slimmeriken zijn allang blij dat ze flink gecasht hebben voor hun kwalitatieve onbenullen. Verkocht is verkocht en de garantie-termijn is bij deze verlopen, zeg maar ontspoord. Niet goed, geen geld terug. In Italië kunnen ze ook wel wat meevallers gebruiken. Net een moderne spaghetti-western.
Het kabinet zal met geladen pistolen de kluis van AnsaldoBreda moeten ontvreemden en met een geleende TGV naar Holland terug snellen. Rutte als Eastwood met muziek van Enio Morricone. Binnenkort in de bioscoop, met productiekosten door de NS. Hadden ze nog over na de aanschaf van de enige TGV, blijmoedig tot 'De Vliegende Hollander' gebombardeerd.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 juni 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 3 stemmen 120Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
addy rutgers
Datum:
9 juni 2013
Email:
adrutgersgmail.com
Europese leverancier maakt zichzelf als marktpartij absoluut ongeloofwaardig als hier niet op heel korte termijn een mediator zorg draagt voor een door iedereen gedragen oplossing. Een Quick Scan door enkele gedreven integere onderzoekers zou verder moeten leiden tot een helder fouten-dossier.
Nog VOOR de zomervakantie duidelijkheid en niet pas volgend voorjaar.... of soms pas na jaren als ineens een klokkenluider durft(of kan) op te staan.
Ons economisch model is volledig vastgelopen. We laten ons wijsmaken dat we steeds sneller moeten, maar het tegendeel is waar. We kunnen en willen terug naar een menselijker maat, meer met minder... die trein hoeft niet een paar minuten tijdwinst tegen torenhoge kosten te maken. Ga voor een duurzaam Europa, lokaal georganiseerd met een menselijke maat.
BE HAPPY, DON'T HURRY !
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 juni 2013
Het debacle met de Fyra is een voorbeeld van hoe slechte machthebbers met topsalarissen wel voor zichzelf incasseren, maar niet voor de gemeenschap. Saamhorigheid en onderling vertrouwen zijn zoek. Ik ben een holist en ik geloof in de eenheid aller dingen, alles hangt met alles samen en niets is onbelangrijk. Ik voel me betrokken bij alle mensen en met alle menselijke handelingen. Dit Eenheidsbewustzijn overlapt het Christusbewustzijn en is tegen iedere vorm van dualisme en uitsluiting van wat dan ook.
Dus is het helemaal niet spijtig dat ik over het Fyra-fiasco nadenk en al helemaal niet pijnlijk, eerder genotvol, gezien mijn standpunt, bovendien is mijn antwoord verre van fatsoenlijk, want ik opper om het kabinet Rutte als bewapende cowboys de kluis van AnsaldoBreda te beroven.
Het verschil tussen arm en rijk gaat mij aan het hart en als het maar even kan, dan onderstreep ik graag de zotte bedilzucht en nonchalance van de hautaine rijken met stenen harten. Een beetje lachen vind ik best, maar schaterlachen vind ik dus ongepast.
Ben van geestelijke adel, snap je?
Naam:
Petra Hermans
Datum:
6 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Ik moet hier wel een beetje bij lachen, Joanan!
Het is spijtig, dat je jouw hersenen moet en wil
pijnigen, voor een enigszins fatsoenlijk antwoord
te kunnen geven op de belachelijke, onfatsoenlijke
praktijken in Nederland en de rest van de wereld.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)