Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Volkel ontmantelen

Echt opzienbarend is het niet dat onze ex-premiers bijna gelijktijdig openbaren, dat er in een ondergrondse kluis op vliegveld Volkel tweeëntwintig atoombommen van het type B61 liggen.
Ze zijn door F-16's te gebruiken en ze liggen hier vanuit de NAVO-afspraken. Het was allang een publiek geheim, maar nu is dat dus bevestigd door twee heren, die het zeker kunnen weten.
Van Agt is al verdacht vanwege zijn visie over de Palestijnen en dit lijkt wel een ferme tik in de richting van de Israëlisch-Amerikaanse bondgenootschap. Dries was ook al zo begaan met de Japanse cultuur en Japan heeft als enige land op aarde de verschrikkelijke effecten van twee Amerikaanse atoombommen ervaren. Dries valt te begrijpen, maar de Japanners waren ook geen lieverdjes en in hun concentratiekampen gebeurden de vreselijkste martelingen.

De media en Amerikaanse wijsneuzen vragen zich af of Ruud en Dries vervolgd moeten worden, wegens het lekken van militaire geheimen. Spannend hé? Bij gebrek aan beter en Hollywood denkt al na over een spionage-thriller. Krabbé als Ruud en Hauer als Dries. De beide verklikkers mijden vooralsnog de televisie, maar ze verdienen wel ons hoogste respect, want er zit toch ietsiepietsie in van een verzetsdaad. Niet dat ze beiden in aanmerking komen voor een bijzondere medaille voor heldenmoed, maar toch, een denkbeeldig bloemetje is op zijn plaats. Of we er iets mee opschieten om te weten dat die atoombommen echt op ons grondgebied liggen, nee dus.

Daarbij heeft onze charmante minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert bevestigd, dat ze voor de aanschaf van de Joint Strike Fighters is. Andere joint's lijken mij nuttiger voor de Nederlandse strijdkrachten, valt er nog wat te lachen, ook al is het nep.
Mijns inziens kunnen we dat weggegooide geld beter gebruiken om die 24 rotbommen te laten ontmantelen door de Amerikaanse eigenaars.

Het is hoe dan ook ontoelaatbaar dat we de Amerikanen nog steeds toestemming geven om die gore ondingen in ons land te laten opslaan. Anderzijds is het van de Amerikanen ook niet echt een vriendelijk gebaar, wel?...
Die zien overal vijandige spoken, maar wij toch niet?

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 juni 2013


Geplaatst in de categorie: oorlog

2.8 met 6 stemmen 102Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
22 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Het is gewoon triest; ronduit triest.
Wat dragen al die zogenaamde 'politici',
nog in hun hoofd mee? Noemt men dat diplomatiek?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)