Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dat van vriendschap

Dat Deciree van toen van, de middelbare school, lekker een wijntje in haar tuin drinkt met haar man en dat met ons deelt en dat Arie nivea zo leuk vindt. Dat nivea het belangrijk vindt dat ik weet dat Arie nivea leuk vindt. Dat Arthur de foto's van de tekeningen die ik op FB deel zo leuk vindt, maar ondertussen zijn eigen updates voor mij afschermt. Dat zo ook met Michel en god weet bij welke vrienden nog meer.

Dat ik nooit iets verneem van mijn vriend Erik. Ik kan wel zien wel dat hij vaak online is. Dat ik bevriend ben met Theo, die gast van dertig jaren terug in de tijd waar ik toen altijd zo'n hekel had. Mooi dat het uiteindelijk toch is goed gekomen, maar of dat ook zou zijn wanneer we elkaar in levende lijve zouden spreken?

Dat Cato mijn updates leuk vindt, maar wanneer ik haar zie daar nooit over begint. Dat Tom alles wat hij doet en waar hij is op met ons deelt. Dat Patricia, die zo vaak in het jaar op vakantie gaat, haar vakantiekiekjes dan altijd met mij deelt. Patricia bij de zee, Patricia voor een monument, Patricia op het terras. Hoe doen zij dat? Dat ik updates niet niet leuk kan vinden. Dat vergeleken met wat ik heb met mijn echte vrienden Facebook, na een periode van de fun van het terugvinden van vrienden uit het verre verleden het is tijd om weer rigoureus te gaan ontvrienden. Het zijn mijn vrienden niet.

Het is tijd ook om een definitie van de term vriendschap weer eens aan te scherpen.

Schrijver: De Hertog, 24 juni 2013


Geplaatst in de categorie: emoties

4.0 met 1 stemmen 169Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
10 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Oprecht over onoprechtheid.
Het is ergens ook een natuurlijk proces,
ook al zijn de bijkomende emoties niet altijd zo
prettig...
Naam:
Jennifer
Datum:
26 juni 2013
Om over na te denken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)