Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"Wat zegt Jezus..."

Het hangt ervan af of die leugenachtige waarheid persoonlijk is of door de maatschappij wordt bepaald. Gesteld dat je de leugenachtigheid zoals die maatschappelijk wordt bepaald als waarheid aanneemt dan is deze waarheid natuurlijk een waarheid als een koe.

Gesteld dat de leugenachtigheid persoonlijk is, dan is het niet zo moeilijk om die maatschappelijke waarheid als waarheid aan te nemen. Daarmee word jij gesterkt in jouw waarheidsbeleving van de werkelijkheid.

Maar wil je echt de ontstaansgrond weten van jouw beleving van de leugen als waarheid,dan zou je kunnen onderzoeken of jouw herinnering aan de herinnering juist is. Gesteld dat je die herinnering bent kwijt geraakt dan zou het kunnen gebeuren dat jij zelf invulling gaat geven aan die waarheid die dan eigenlijk een leugen is en ook weer niet. Omdat jouw herinnering niet juist is en eigenlijk een leugen, terwijl jouw invulling van die werkelijkheid volgens jouw herinnering de ultieme waarheidsbeleving is van jouw werkelijkheid, want je hebt geen herinnering aan de herinnering en daardoor ook geen leugen.

Eigenlijk kun je dan niet spreken van liegen maar ook niet van de waarheid spreken. Maar als je vele levensvragen hebt dan kun je je ook afvragen: "Wat zegt Jezus..."

Schrijver: Wilma de Bruïne, 8 juli 2013


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.0 met 7 stemmen 170Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
9 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Je maakt hier wel een punt, Wilma.
Ik denk ook, dat ieder mens de eigen beleving
koestert, en dat is ergens een veiligheid.
Zoals mijn tante Lucy altijd zegt: "Zolang je het
voor jezelf snapt, dan is het goed."
Het karakteriseert iemand ook èn anders zou je
jezelf compleet kwijtraken in deze al te gekke
maffe wereld...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)