Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Noodkreet uit Jemen

Op YouTube dook een boodschap op van onze landgenoten Judith Spiegel en haar manlief Boudewijn Berendsen. Het NOS-journaal toonde onlangs het hartverscheurende filmpje.

Judith Spiegel is journaliste voor de NOS, VRT, NRC, Elsevier en VPRO. Begin juni zijn haar man en zij ontvoerd uit hun woning in Sanaa. Dit gebeurde door woeste mannen in middeleeuwse kledij en met gevaarlijke wapens, afgezien van hun traditionele knoerten van dolken.

Er is contact opgenomen met de Nederlandse ambassadeur in Jemen, maar die ging klaarblijkelijk niet akkoord met de voorwaarden van de terroristische ontvoerders. Misschien was de losprijs hem te hoog, maar daarover is niets bekend.

Judith en Boudewijn wonen sinds 2010 in Jemen en de ontvoering is waarschijnlijk al lange tijd voorbereid. Judith en Boudewijn vrezen na tien dagen te worden vermoord, als er niet aan de voorwaarden van hun Jemenitische ontvoerders wordt voldaan. Ze zijn doodsbang en terecht, want bij primitieve volkeren telt een mensenleven nauwelijks en draait alles om overlevingsinstincten, hoe dan ook gemanifesteerd.

Judith smeekt ons als Nederlanders: 'Familie, media, Nederlanders: doe iets!'.

Onze buitenlandexpert Frans Timmermans verzekert ons: 'Ontvoeringen hebben onze volledige aandacht!'. Hun aanpak blijft vooralsnog en wie weet voorgoed publiek geheim. Een JSF-je minder in ruil voor twee levens lijkt mij een aantrekkelijke deal, maar in de realiteit is het vaak boksen tegen stijfkoppige, kortzichtige, schofferende, neerbuigende, arrogante, machtsbeluste, ontrouwe, onbetrouwbare, valse, wraakzuchtige, dodende rot systemen. Juist die nare systemen, die onschuldige mensen als Judith en Boudewijn dreigen in de steek te laten.

Zijn de Nederlandse commando's niet ingezet? Dan vind ik dat een grote blunder en een grof schandaal. In feite verklaren die harteloze killers in Jemen ons de oorlog, maar dat wordt proportioneel verzacht, omdat er maar om twee Nederlanders wordt geknokt. Maar? Laat jullie nakijken zeg! Denk aan de parabel van de Goede Herder, die alles op alles zette om zijn verdwaalde schaap terug te krijgen.

Ik zag Judith en Boudewijn op dat tragische filmpje en ik dacht meteen, die twee wil ik graag in mijn armen sluiten, die twee verdienen al onze inzet om hen te bevrijden van die geldgeile botterikken zonder spiritueel besef.

Ik ken de Nederlandse ambassadeur in Jemen niet persoonlijk, maar hij moet weten, dat ik hem in de gaten houd aangaande deze brandende kwestie, net als mister Timmermans, die hopelijk zijn connecties superbe weet aan te wenden om dit onschuldige echtpaar vrij te krijgen. Crisis, amahoela! Kijk eens hoeveel zielen weer op vakantie gaan en rijkelijk zichzelf bedelen, ook in Jemen, je leest het goed, de hedendaagse krankzinnigheid gaat onverstoord door, maar voor mij is er nu niets belangrijker dan de vrijlating van Judith en Boudewijn.

Hoe zou jij je voelen in hun situatie?

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 juli 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.3 met 3 stemmen 141Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
17 juli 2013
Email:
moi636yahoo.com
Als bij iedere ontvoering meteen losgeld zou betaald worden, zou dat natuurlijk een vrijbrief zijn voor nóg meer ontvoeringen. Las elders op internet dat ook onderzocht wordt of de ontvoering wel echt is en niet een poging om aan geld te komen, het filmpje schijnt ouder te zijn dan gedacht.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)