Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oppepper

Ieder mens, zelfs met het meest evenwichtige en uitgebalanceerde karakter, heeft weleens een dip of verkeert een korte of langere periode in een situatie, waarin alles en iedereen zich tegen haar of hem schijnt te hebben gekeerd. Niets lijkt meer te lukken, men vist geregeld achter het net of men voelt zich door zijn medemens niet begrepen. Dat kan zich al op vrij jonge leeftijd voor het eerst openbaren en schijnt in alle leeftijdsgroepen voor te komen tot en met bij hoogbejaarden. Dit is, voor alle duidelijkheid, zomaar een constatering van mij, een volslagen leek en daarom ga ik er ook bewust niet dieper op in. De oude Sigmund zou er beslist geen Freud’ aan hebben en zich alsnog in zijn graf omdraaien.

Toch bedacht ik nog niet zo lang geleden, dat er een kleine oppepper bestaat, waardoor een ieder, die op zo’n moment het gevoel voor humor nog niet helemaal is kwijtgeraakt, even een opluchtende zucht kan slaken. Niet meer en niet minder. Men bedenke, dat men ooit in een ver verleden triomfeerde, de snelste, handigste en de beste was. Negen maanden voor men werd geboren, werd er een cruciale race gewonnen, die naar aanleiding van een eisprong plaatsvond. Miljoenen potentiële broertjes en zusjes hadden het nazien en redden het niet.

Door die overwinning is een ieder, jong of oud, er nog steeds, ondanks tegenvallende of deprimerende situaties. Door de hopelijk korte duur ervan zal de eigenwaarde nooit geheel teloor gaan. Wanneer men daarvan de positieve kant zou willen zien en de, toegegeven, ietwat flauwe humor, zal het als een oppepper kunnen worden ervaren.

Het schrijven van deze luchtig bedoelde inzending (de echte en zware probleemgevallen zijn bewust buiten beschouwing gelaten) mag ook ik als extra oppepper ervaren, want het is mij voor het eerst gelukt mijn tot nu toe kortste inzending te schrijven.

Schrijver: Günter Schulz, 20 juli 2013


Geplaatst in de categorie: overig

4.5 met 2 stemmen 642Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva Mensch
Datum:
28 juli 2013
Wat leuk!
Ik heb het echt gewonnen, een leuke gedachte!
Dank je wel voor deze prachtige oppepper.
Naam:
Fred
Datum:
20 juli 2013
Gefeliciteerd..., en dank je wel

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)