Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schijnbeweringen

Sarcasme is zó laf. Ik heb daar geen tekst en gevoelens bij. Maar bidden kan ik wel, en ook deze zondaren ontvang ik in liefde.

Levensadem vermengd met hoop en verwachting, tussen eilandjes van tegenslag, terwijl ik onverdroten bloesems kweek in mijn rozentuin van licht.

Aan het eind van het laatste pad heb ik een troon gezien, waar vermoedelijk God op zat, terwijl witte duiven tegen glazen wanden van het Heiligdom zich te pletter vlogen.

Brekebenen helen doe ik oneindig veel liever, dan putten uit pek en zwavel, want liefde en vergeving, dat zijn mijn bergen, vanwaar ik hulp en kracht vermoed.

’s Avonds in de koelte van de tuin, meen ik de Geest te voelen trillen, de nooit verstopte Levensaderen van de Diepe Wijsheid, die zo ongelooflijk mijn existentie vormgeven, en elders grondvesten doet schudden.

Oordelen raken mij, maar voeden tevens mijn inspiratie om eindeloos te putten uit liefde en vergeving, want zonder deze, is bestaan een rochelende ademtocht.

Nimmer beroert de boosheid mijn gemoed, en als deze maar in de buurt komt van mijn hart, dat vervolg ik kloppend en trillend van berusting mijn pad tot de waterput en bron van mijn gemoed.

Ook mijn vijanden heb ik bitter lief, als een mix van zoet en zuur, welke samen het boeket vormen, dat mijn bestaan dagelijks van zoete geuren doordrenkt, en zo dwingend van genot mijn geest verfrist.

Ik laat slechts één eindeloze reeks zien van opties in denken, waaraan het Leven in varianten bijdraagt, met als eindbestemming het Carillon van de Opluchting, dat zich bevindt aan het eind van een donkere tunnel, alwaar strijd en wanhoop toch uiteindelijk leiden tot Zuchten van Verlichting.

Ik twitter mij dagelijks een ongeluk om zó mijn geliefden te stichten en mijn volgers grondig te leren over mijn twijfels, verbazingen, oprispingen, snedigheden, kennis, alertheid en grote Bewogenheid over alles, iedereen, en het Onweer.

Schrijver: Leonie Vloermans
Inzender: Len Cornelis, 28 juli 2013


Geplaatst in de categorie: religie

3.4 met 15 stemmen 835Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
nita
Datum:
2 augustus 2013
Prachtig!
Naam:
Jennifer
Datum:
30 juli 2013
De titel zegt al genoeg, beetje freubelen
en zie daar de "Schijnbeweringen"
hoe kom je er op, knap hoor!
Leuk geschreven.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
29 juli 2013
Email:
moi636yahoo.com
Schitterend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)