Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ebru Umar is een heldin

Deze Metro-columniste zat recent bij Knevel en Van den Brink, omdat ze door jonge moslims met de dood wordt bedreigd.
Ze zegt: 'Ik denk dat het gedrag van deze baardapen minder geciviliseerd is dan van echte apen!'.
Eerder was de Egyptologe Monique Samuel al bij Knevel met hetzelfde probleem.
Ebru schreef democratisch-kritisch over de islamitische misstanden in Turkije. Mohammed en Atatürk zijn dode gasten en dat is gewoon een feit, hun kromme gedachtegangen ook. Het zijn niet de haatbaarden, die haar bedreigen, maar gek genoeg de veelal superverwende jongeren tussen de 15 en 25 jaar in hippe, modebewuste kledij, ogenschijnlijk geïntegreerd.

Ebru vindt terecht dat het separatisme van moslims/Nederturken een nadelig effect op de integratie heeft, aparte scholen en apart zwembaden kapen bijvoorbeeld. Dat vrouwen er vrijwillig als een spook willen bijlopen, gelooft ze niet. Ze verwoordt wat de doorsnee Nederlander denkt, maar voor zichzelf houdt. Vrije Nederlanders laten zich niet dicteren door een clubje moslim-gekkies (woord van Ebru), die een gewelddadige, vrouwonvriendelijke, Allah-loze, respectloze, barbaarse geloofsdictatuur bij vrije geesten probeert op te dringen.
De woordkeuze van Ebru is hoogst waarheidlievend en scherp komisch en een eeuwenoud contrast met de woordkeuze van de boze, identiteitsloze, schofterige twitteraars, die haar probeerden te intimideren.

De ABN-loze onvolwassenen schreeuwden walgelijke woorden als 'kankerhoer', 'afslachten op straat', 'ik sla al je tanden eruit', 'binnen twee weken ben je allang dood' en 'je moet een dodelijke hartaanval krijgen'. Ze kreeg 2000 van deze tweets. Misbruik van democratie door een eerlijke columniste vogelvrij te verklaren. Voor eigen rechter spelen en daarmee hun tiranniserende machtswellust onderstrepend.
Ik heb in mijn rondreis door Turkije veel uiterst lieve Turken ontmoet, die meestal arm waren. Zou dat het zijn, moeten we hun twitterapparaten op een hoop gooien? Dat zou een goed begin zijn.

Ebru doet aangifte bij de politie. Nou maar hopen dat de politie tijd heeft om al die inhumane twitteraars eens een lesje te leren. Doodsbedreigingen moeten maar eens serieus genomen worden sinds Theo van Gogh, sinds mensenheugenis. Als tolerant land moeten we het gedrag van zulke Nederlanders niet meer tolereren.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.0 met 6 stemmen 198Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)