Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De bewaker.

Om ons heen en door de eeuwen heen is het woord Engel niet weg te denken, niet in de Bijbel, niet in de spirituele wereld om ons heen en zeker niet bij mensen die hierin geloven. De uitdrukking “Er zit zeker een Engel op je schouder” komt uit het verleden en is ooit volgens de overlevering gezegd door Koning Salomon die moest beslissen of twee krijgers de ring in zouden gaan en een gevecht op leven en dood moesten strijden omdat zij beiden verliefd waren op dezelfde vrouw. Een van de strijders zei toen tegen zijn rivaal “Neem jij haar maar, want ik geloof niet in het feit dat je geluk kunt bouwen op de tranen van een ander!” Dus het gevecht ging niet door en de beide mannen bleven leven.

Engelen bestaan, in welke hoedanigheid je ze wilt zien dat is iets voor jou persoonlijk. Ik geloof er wel degelijk in en blijf erbij dat ik een beschermengel heb, zoals ieder mens. Het hoeft geen bekende te zijn of je grootmoeder of grootvader, maar het feit dat er altijd wel iets is dat je denkt: “Hé hoe kan dit nu?” is al iets om bij na te denken, omdat er soms situaties zijn die niet te verklaren zijn in onze wereld, maar met een beetje hulp van je beschermengel komt het toch altijd wel goed.

Zoals die man die onder een boom ging schuilen tijdens een hevig onweer, hij rende in paniek zijn auto uit ( erg dom natuurlijk, maar ja paniek maakt mensen vaak totaal hulpeloos om een goede beslissing te nemen), dus hij rende zijn auto uit en als een speer dook hij onder de zware boom in de hoop dat hij droog zou blijven. Een grote knal en een ontzettend zware tak viel vlak voor zijn voeten, hij schrok en sprong opzij terwijl op hetzelfde ogenblik de bliksem insloeg in de afgebroken tak, waar net nog de man stond. Had hij een Engel die hem even een zetje gaf en die tak af liet breken? Bij nader onderzoek, toen het droger ging worden zag hij dat het een ontzettend zware dikke stam was die zomaar als een luciferhoutje af was gebroken. Dus een beetje hulp van bovenaf kon je hem niet meer uit zijn hoofd praten.

Engelen zijn er altijd onder ons al zien wij ze niet, of we zien ze wel maar kunnen ze niet ontdekken. Zij beschermen ons tegen het kwaad wanneer wij het niet verdienen, zij zorgen voor ons wanneer wij het nodig hebben, maar leun niet op je eigen beschermengel, want het woord zegt het al “bescherm.” Zij beschermen ons wanneer dat nodig blijkt, als wij onze levenslessen nog even door moeten lezen, als je zelf een fout maakt en dan later denkt: “O ja ik had het zus of zo moeten doen!”

Geloof wat jij wilt, maar besef dat je nooit alleen bent. Er is altijd iemand om je heen die jou de juiste weg wijst, mits je er voor open staat en het toelaat.

Schrijver: Leny Kruis
Inzender: Leny, 15 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: religie

3.2 met 6 stemmen 141Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)