Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De ijstijd is weer aangebroken!/WAO-ers in de kou gezet

De eerste herfst is aangebroken waarin de WAO-ers niet meer stoken. De weldadige, behaaglijke warmte die hun bestaan nog enigszins opfleurde, waar zij al uitgesloten zijn van de arbeidsmarkt en daardoor ook ongeveer uitgestoten uit het menselijk verkeer, is hen nu ook ontzegd.

Naast de zweepslag en de geseling van hun chronische ziekte krijgen zij nu ook de kou te verdragen en, figuurlijk gesproken, de kou van een onmenselijk, meedogenloos regime van zakkenvullers en kaalvreters.
Moeten uitgerekend de meest gehandicapten de tol betalen? Alles is voor hun neus al weggegraaid: de auto's, de huizen, de banen; zij hebben al jaren de kruimels van een welvoorziene dis op kunnen rapen en verlekkerd anderen hun welstand kunnen benijden.

Nu is de warmte hen ook ontzegd.......

Schrijver: I. Broeckx, 19 september 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.5 met 2 stemmen 113Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 september 2013
Zeer betrokken, integere, scherpzinnige wanhoopskreet. Maar warmhartige Ineke, de zogenaamde zwakkeren zullen zich met zwaarbewapende rolstoelen en krukken als ploertendoders verweren, ze zullen niet gedogen dat ze mogen vegeteren en wegteren in een opgedrongen defaitisme/cynisme/nihilisme. De zogenaamd sterken zullen zich rotschrikken!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)