Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Is de druk echt van de ketel?

Na mijn zoveelste, mierzoete Grolsch-herfstbok schiet mij opeens te binnen dat het rondom Syrië de laatste tijd behoorlijk kabbelend is.
Ik verwed mijn linkeroogwenkbrauw erom dat dit stilte voor een volgende storm is. VN-waarnemers krijgen ineens vrij spel om de demonische plekken van biologische opslagplaatsen in kaart te brengen en om effectieve voorbereidingen te maken voor de vernietiging van heel het Syrische, biologische wapenarsenaal. Een wel heel optimistisch stappenplan. Zoiets als 'in juni 2014 wens ik miljonair te zijn'.

De wereldwijde aandacht voor Syrië is grotendeels passé en terecht, want die elkaar bestrijdende bendes verdienen onze negatieve aandacht allang niet meer. Het gaat ons dan ook niet om die stoere baardapen met automatische schietijzers, die hun dorst lessen met Johnny Walker Black Label en hun moorden wegroken met Marlboro's en Camels. Hun waterpijpen vullen met de beste Libanese hasj om maar in hun eigen gelijk te blijven geloven, maar in moordzaken hebben de daders nooit gelijk.

Ik ben als de dood dat de wereld straks in de vrome truc van Bashar al-Assad gaat trappen en dat hij door deze geste straks mogelijk verontschuldigd wordt voor zijn misdaden aangaande zijn eigen bevolking. Ondertussen gaan de straatgevechten en de afschuwelijke martelingen gewoon door en ligt president Assad na een fles bijzondere champagne en toastjes met zalm en kaviaar als een onschuldige manlief te snurken naast zijn beeldschone vrouwlief Asma al-Assad.
Ze hebben elkaar in Londen ontmoet, waar zij informatica studeerde en hij kort (veelzeggend!) oogheelkunde. Ze hebben drie kids en het geheel lijkt op een sprookjeshuwelijk, omdat ze bulken van het geld, maar geld en macht is, zoals wij allen weten, geen garantie voor een integer bestaan. De heren professoren in Londen typeerden de 38-jarige Asma als 'intelligent, open en progressief'. De vrouwen achter machthebbers zijn vaak van meer invloed, dan de machthebbers zelf. Dus dat mag in het geval van Asma zeer hoopgevend zijn.

Alleen ben ik bang dat Bashar niet al zijn geheimen met zijn vrouw deelt en dat hij in het geheim zijn snode plannen voortzet, waarbij hij zijn lange middelvinger naar de VN-landen opheft en lekker als onbehandelde, in het superego verdwaalde psychopaat zijn eigen doelen en middelen stelt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 april 2012


Geplaatst in de categorie: oorlog

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)