Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Jezus is een Roma-zigeuner

Huub van Baar eindigt zijn essay 'Roma worden weer zigeunerboeven' (Trouw, 26 oktober j.l.) met de alarmerende zin: 'De Roma zijn de laatste minderheid in Europa die vaak ongestraft gediscrimineerd kan worden. Daarvan moeten we nu krachtig, en tegen de trend in, afstand doen om grotere escalaties te voorkomen.'

Het schokt me dat er volgens de Italiaanse wet geregeld Roma-kampen gebulldozerd worden en dat er door Frankrijk sinds 2007 zo'n 40.000 Roma's zijn uitgezet. Ook in Bulgarije, Hongarije, Slowakije en Tsjechië is er hernieuwde zigeunerhaat en vinden er talloze aanslagen en moorden plaats. Op Wakkerpedia lees ik blinde haat vuilspuiterij, die aan de nazi's doet denken. Er is zelfs iemand die Hitler looft om zijn oplossing voor de Roma's, wat mij wederom schokt.

Het zijn geen christenen, die zulke haatmail versturen en die de vooroordelen over de Roma's nog eens extra aandikken. De Christusgeest komt altijd op voor de misdeelden, de vervolgden en de allerarmsten. Waait er soms een neo-nazi wind door Europa, waar de Roma's als eersten de dupe van zijn?
Ik zeg niet dat prostitutie en diefstal goede overlevingsmanieren zijn, maar ik kan me best voorstellen dat je door armoede in die richting wordt gedreven. Bovendien werken de rijke landen integratie tegen en dus hun recht op betere middelen van bestaan. En het is een bizarre fabel dat Roma's een rondreizende boevenclan is, ze settelen zich graag, maar ze worden door justitie/politie/politiek/rechts-extremisten en nationalisten opgejaagd en wel met gewetenloze harde hand.
Roma's zijn wettige, Europese staatsburgers en het zogenaamd bedreigde, wanstaltig individualistische welvaartsdenken zou nog veel kunnen leren van de werkelijke saamhorigheid van deze tot paria's gemaakte mensen. Zigeunerorkesten, Arpad de Zigeuner, Stevie Nicks' 'Gypsy', hippies die zigeuners waren/zijn, Pipo de Clown en noem maar op, het wordt de hoogste tijd dat al die vooroordelende, blinde afreageerwoede wordt aangepakt.

Ik ben niet meer of minder dan een Roma-zigeuner en ik zou apetrots zijn, wanneer ik een Roma-zigeuner zou zijn en ik ben het ook en ik duld niet dat er onbelezen, primitief-reagerende, gestoorde niemandallen zijn, die het gore lef hebben om te trappen op de minst in aanzien zijnden!

Naast het excellente essay staat een prachtige foto van een Roma-vrouw in eenvoudige, maar functionele kledij, zonder overdadige opsmuk, wat mij bij de rijke vrouwen zo tegen mijn borst stuit. Haar ogen staan smekend en verdrietig. Ze is mijn medemens. Kun jij dat beamen?...
Zo ja, laten we dan een geestelijk beschermingsveld van liefdeskrachten rondom hen vormen, tegen de algemene negatieve krachten in.
Laten we een Panorama Mesdag van spiegels om hen heen plaatsen, waardoor de ware barbaren met hun eigen negativiteit geconfronteerd worden.
En laten we weten, dat iedere negatieve actie jegens onze Roma's vele malen erger op de slechtwillenden terugkeert, want dat is een Wicca-wet, die boven al hun primitieve gewelddadigheid staat.

Rest me met jullie te treuren over alle onmensen, die voor eigen gewin en uit zelffrustratie om hun mislukte levens het leven van andere mensen verzuren en zelfs het licht uit de ogen wensen te nemen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 november 2013


Geplaatst in de categorie: discriminatie

2.5 met 2 stemmen 144Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)