Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Thermostaatafwijking

Op 23 augustus van dit jaar ben ik voor het eerst van mijn leven - ik ben nu 66 - flauwgevallen. Dat was tijdens een etentje in een restaurant en het kwam waarschijnlijk door de combinatie van een aanval van oogmigraine, een paar glazen wijn, een flinke hoeveelheid eten en langdurig zitten.

Ik ben wel even weggeweest, want de ambulance was al aangekomen toen ik een beetje bij kennis kwam. En ik woon op het platteland, dus die ambulance stond niet om de hoek. In die tijd heeft mijn hart ongeveer een minuut stilgestaan, maar reanimeren was niet nodig. Met die ambulance ben ik naar een ziekenhuis gebracht en daar is een CT-scan van mijn hoofd gemaakt. Niets bijzonders te zien, behalve tekenen van een stil herseninfarct dat ik waarschijnlijk in mijn jeugd heb gehad.

Het leek allemaal dus erg mee te vallen. Maar de nasleep viel weer een beetje tegen. Ik was mijn eetlust kwijt en verloor de volgende weken acht kilo. Ook was ik erg moe, viel eind oktober weer flauw en mijn thermostaatafwijking is weer gaan opspelen. Die afwijking heb ik al zeker vanaf mijn tiende. Het wil zeggen dat ik bij warm weer soms een trui aantrek en in de winter in een bloes naar buiten ga. Niet structureel, maar wel zo vaak dat het mijn omgeving is opgevallen. Vroeger was het veel erger dan nu, maar het is nooit helemaal verdwenen.

Eind oktober heb ik wat dit betreft alle records gebroken. Ik zat in een warm bad, de damp sloeg eraf, en plotseling kreeg ik het koud. Niet gewoon koud, maar werkelijk ijskoud. Ik voelde mij verkleumd tot op het bot.

Nadat het een paar minuten had geduurd, ben ik maar uit het bad gestapt. En vrijwel direct voelde ik mij weer beter. Ik begrijp er werkelijk helemaal niets van, maar zal mij er verder het hoofd niet over breken. En hopen dat iemand dit herkent !

Schrijver: Jacob, 13 november 2013


Geplaatst in de categorie: ziekte

5.0 met 4 stemmen 202Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
15 november 2013
Email:
tijsterblomlive.nl
Güntner: ik maak me geen zorgen omdat dat geen zin heeft en omdat het iets is wat ik in aanleg al lang heb. Bedankt voor je bezorgdheid.
Petra: ik heb al zoveel onderzoeken achter de rug dat ik geen onderzoeker meer kan zien! Jij ook bedankt.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
14 november 2013
Hoewel je er nogal luchtig en eerder licht verbaasd over verhaalt vind ik het als buitenstaander nogal verontrustend. Hopelijk mag je er toch nog - mocht men geen bijzondere afwijkingen vinden - stokoud mee worden.
Sterkte Jacob!
Naam:
Petra Hermans
Datum:
14 november 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Is de werking van jouw schildklier al weleens
onderzocht (bijv. met bloedprikken)?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)