Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn kerstbrief aan Monique.

Ik doe ook niet aan kerst: iedereen zichzelf vol vreten en dan die negertjes met die beri-beri-buiken en vliegjes in hun ogen op TV terwijl je net een halve kalkoen, konijn of zelfs kangoeroe en krokodil tegenwoordig naar binnen stuft?!
Ik kan het niet en dan nog slingers en ballen erbij? Ik vind de wereld zo onredelijk pervers en corrupt dat kerst durft te bestaan! Ik snap niet dat mensen zo hypocriet kunnen zijn om zich van den domme ten houden omdat ze het anders gewoon eenvoudigweg niet trekken. Niets laat hun de kerst verzieken; het is ver van hun bed en dat houden ze zo. Maken het goed door eenmaal per jaar 25 € te storten of drie weesgegroetjes in de kerk en hun hart en geest is weer helder en schoon met als bonus nog een plaatsje in de hemel ook erbij.
Nee dat krijgen die arme donders niet. Als je arm bent kom je niet in de hemel dat is DE regel bij uitstek want als je moslim bent moet je minstens eenmaal in je leven naar Mekka geweest zijn en als je christen bent moet je naar de kerk om jezelf te laten dopen en zondes te droppen.
Hoe moet je dat doen als je geen meter kan lopen van de honger en/of dorst? Nee de armen gaan allemaal absoluut zonder wroeging of mededogen volgens strak en georiënteerd beleid linea recta naar de hel. Daar hebben de Nationale Wereldbanken en de daaraan verbonden religies persoonlijk voor gezorgd. En we doen er allemaal lekker aan mee zelfs de veganisten die op lederen schoenen lopen die in de 3e wereld voor een hongerloon gemaakt zijn enz. Niemand uitgezonderd en we zijn allemaal schuldig tot aan het moment dat er een wereldwijde revolutie begint en de liefde op de troon zet en dat de menselijke maat weer wordt hersteld. In plaats van misselijkheid welk woord veel meer van toepassing is bij onze specie.

Dat is mijn 'Kerstboodschap'. Hey, zet trouwens even een ander net op TV wil je? Ik zit te vreten hoor, al die vliegjes en die pus...

Prettig kerstfeest en een gelukkig en een cholesterolvol Nieuwjaar

(P.s. deze plaats ik op Nederlands.nl als Hartenkreet is wel oké toch?) zo niet heb je pech haha ;)

x Frans

Ik kijk naar dat fotootje dat ik opzocht om hieronder te plaatsen en schiet vol.., Wat nou man, het is niet anders. Ik vraag mezelf met ongeloof af en bevestig maar weer hoe makkelijk we aangeleerd hebben om er over te praten of schrijven en er zo makkelijk over heen te stappen.

Schrijver: Franciscus Borst, 18 december 2013


Geplaatst in de categorie: woede

2.9 met 8 stemmen 234Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
19 december 2013
Email:
worldpoet546live.nl
'Beste Heilige Francisus, ik moet een beetje
lachen bij uw woede, want u komt niet alleen op
voor onrecht en armoede, maar u brengt het ook op
een behoorlijke cynische manier!'
Leuk gevonden, overigens: het woord
"cholesterolvol".

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)