Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nam de N.A.M. maar verantwoordelijkheid!

Er kleeft nu nog geen bloed aan de hebzuchtige, in onschuld gewassen handen van geldwolfminister Henk Kamp van de VVD, die geen respect heeft voor de duidelijk protesterende aarde en blijkbaar ook niet voor de mensen, die door de aardgasdiefstal van de N.A.M. gevaar lopen!

Hij schuift de besprekingen met de top van de N.A.M. alsmaar voor zich uit om maar zo lang mogelijk tijd te rekken en gaswinst te boeken, ten koste van de Groningse bevolking, bij wie de huizenschade alsmaar toeneemt en verergert. Er zijn al ruim 69 rijksmonumenten beschadigd en de rijksdienst gaat nadenken over hoe ze die schade kunnen tegengaan. Ook de rijksdienst is corrupt en onbetrouwbaar.

De Groningers worden voor de gek gehouden met vage antwoorden en slappe zoethoudertjes. De N.A.M. veroorzaakt deze schade en dus moet dat boren naar gas gestopt worden, maar dat willen de bazen en werknemers van de N.A.M. natuurlijk niet, want die verdienen er een goed salaris aan, net als de politici in Den Haag, die een groot deel van hun schatkist vullen met de gasopbrengsten uit Groningen, niet van Groningen, want dat hadden de hoge heren met gewiekste verstanden al in het begin op papier geregeld. De Groningers profiteren nog steeds niet van de gasboringen in hun territorium, op enkele baantjes na dan. Het grote geld komt immers toch altijd in handen van de grootgeldgraaiers en sluwe, hoogopgeleide intellectuelen, de kille robotmensen zonder emotionele ontwikkeling.

Inmiddels is het klip en klaar dat Groningen over pakweg vijftien jaar bevingen van 5 en 6 op de schaal van Richter kan verwachten. Dat betekent dat oude gebouwen zullen instorten, schoorstenen zullen afbreken, kasten zullen omvallen en de eerste dodelijke slachtoffers kunnen worden betreurd. Tot die tijd zit Gekke Henkie nergens mee en weet hij overal een draai aan te geven. De Groningse bevolking laat zich door hem bedriegen. Mede-Groningers, ik steek mijn rechter- en linkerarm omhoog en ik hef mijn wijsvingers en pinken, een oud teken, dat betekent 'Jullie zijn bedrogen!' en zolang Kamp blijft kampen en niet wenst toe te geven, blijft hij het bedrog uitbouwen en opvoeren!

In 2013 is er ruim 10% extra gas uit de Groningse bodem gehaald, wat nogmaals een klap in jullie slapende, Groningse gezichten is. Er wordt dus helemaal niet naar het veelal arme volk geluisterd, sterker nog, ze negeren de 'bijkomstige schade' en ze verhogen zelfs de gaswinning, terwijl je eerder een vermindering zou verwachten, vanwege de schadelijke gevolgen, maar ja, het euro-teken staat in hun koelbloedige ogen gebrandmerkt.

De N.A.M. moest natuurlijk wel iets van goodwill laten zien en dus hebben ze 50 miljoen euro aan schadebedrag uitgekeerd, 50 miljoen, kun je nagaan hoe rijk ze zijn, want dat is slechts een klein deeltje van die 10% winst die ze in 2013 boekten. Ze doen er natuurlijk alles aan om hun winstgevende bedrijf te behouden, zo kopen ze zelfs boerderijen op, die door hun toedoen te zeer beschadigd zijn. Misschien willen ze en kunnen ze alle protesterende Groningers wel wegkopen. Het wordt de hoogste tijd dat de Groningers massaal in actie komen tegen deze sluipende uitbuiting, die hun provincie binnen tientallen jaren zal verwoesten, ruïneren.

Liever Russisch gas van Gazprom dan dat de provincie Groningen naar de kloten gaat door incapabele machthebbers, die enkel aan hun bizar hoge leefniveau denken en dat van hun kruiperige soortgenoten.

Misschien dat Greenpeace het geweld tegen de aarde eens wat dichter bij huis kan tegenwerken. Of een leger Groningers richting de ingangshekken van de N.A.M., want als dit zo doorgaat, zal het eigen land herbevochten moeten worden!

Ik zie het al voor me: De Martini-toren stort helemaal kapot op de Grote Markt (er is al beginschade geregistreerd!) en ramt daarbij het gemeentehuis, waarna er poppen van Henk Kamp in de fik worden gestoken met gasaanstekers, het leger en de politie schaart zich achter de getroffen bevolking en alle N.A.M.-centrales en boormachines worden onschadelijk gemaakt, terwijl de nog steeds tegenstribbelende bazen en werknemers met rieken en zeisen over de Groningse grenzen weggejaagd worden en dan ben ik nog mild in mijn visioen.

Wég met alle verantwoordelijken van de Groningse ineenstorting!

Schrijver: Joanan Rutgers, 31 december 2013


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.7 met 3 stemmen 92Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Koert Karlson
Datum:
31 december 2013
Los van beoordelingen, of 'schuldigen' in de affaire, ben ik blij met een maatschappelijk relevante hartenkreet als deze. De rubriek kent inmiddels voldoende poetische cryptogrammen.
Naam:
jaap zwart
Datum:
31 december 2013
Ik heb goede beoordeling gegeven wegens het duiden van de hoofdschuldigen in deze, echter zonder de laatste twee alinea's te lezen.
Was mij tijdig opgevallen dat Greenpeace als mogelijke tijkeerder op zou kunnen treden volgens de auteur, dan had de score een stuk lager uitgepakt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)