Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten
Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
17 januari 2014
Beste mensen, wat Petra hier bedoelt is dat zij zich niets aantrekt van jullie becommentarieer en foute interpretaties richting haar persoon. Verder stond Jezus ver boven de mensheid, maar verbleef Hij onder ons, ook bij hoeren, tollenaars en paria's. Hij vereenzelvigde zich met Zijn Vader, want zei Jezus: "Mijn Vader en ik zijn één, maar Mijn Vader is groter dan ik." Hij is als mens naar de aarde gekomen, dit is de concretisering van het Geloof in JHWH, dat zo abstract is als maar mogelijk is. De mens kan zich op deze manier vereenzelvigen met Jezus.
Dit is ook wat Hij aangeeft: "Alleen door mij kunt u tot Mijn Vader komen." Wat de vereenzelviging betreft is het om exact te zijn andersom.

Verder Joanan, meen ik me te herinneren dat jij in een reactie hebt geschreven dat hoeren meer zijn dan gewone mensen. Jij neemt een standpunt in al naar gelang het jou uitkomt, als je maar je gelijk kunt halen. De reacties die ik hier lees zijn een argumentum ad hominem. Je kunt ook aan zelfreflectie doen en je afvragen wat het met jou doet als iemand zich in jou vergist.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 januari 2014
Een vergisser groot gelijk geven en daarbij daar ver boven staan is een contradictio in terminis en dus hoogst ongeloofwaardig! Je zogenaamde poëzie getuigt ook niet van een hoogstaande verlichtingsvorm en dus is de conclusie in jouw nadeel en ben je gewoon Petra Hermans, zonder alle opgeblazen poespas en spirituele poeha! Je bent verdomme net zo gewoon als de werkeloze Mien Sokkenwasser op de hoek van je straat, die met haar uitkering iedere dag probeert stomdronken te worden met haar Euroshopperhalveliterbierblikken!...
Naam:
Gnoom
Datum:
7 januari 2014
Jij bent dus een soort van godheid, maar misschien vergis ik mij in al mijn menselijkheid...
Naam:
Dyenne
Datum:
5 januari 2014
Email:
Dyenne72home.nl
Waarschijnlijk komt dat door jouw arrogantie.
Ja, dan kan je er boven staan.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 januari 2014
Christus Jezus stond nergens ver boven en vereenzelvigde zichzelf met hoeren, tollenaars en paria's, de minste van de minsten. Geestesverlichting moet tot sympathie voor minderbedeelden leiden en niet tot übermensch-arrogantie.
Naam:
J.de Groot
Datum:
4 januari 2014
Ja, deze keer heb je helemaal gelijk Petra,
je 'zweeft' er zelfs boven ~~hoger~~ en ~~hoger~~
nu maar hopen dat je nog wel eens een keer kan landen.
Zo niet, ook geen punt dacht ik zomaar
je weet de weg toch wel... daar?!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)