Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Donors te weinig

Het is inmiddels algemeen bekend dat de chirurgen knap genoeg zijn. Die kwaadaardige lieden zijn er toch maar in geslaagd om onze hele regering van varkenshersens te voorzien. Het is een goed geslaagd experiment...

De stakkers waarbij een ander vitaal orgaan vervangen moet worden hebben echter pech. Er gaan zo weinig mensen dood die iets bruikbaars willen afstaan dat de meeste gegadigden al overleden zijn.
Vaak moet er met een hart of een long geleurd worden en zijn de chirurgen blij dat hun rommel in een of ander lijf kwijt kunnen.
Dat is logisch. Om de farmaceutische industrie te steunen moet de getransplanteerde een kilo of tien per dag aan spul slikken dat afstoting van het vreemde element moet voorkomen. Zelf hoef ik geen donororgaan. Ik moet er niet aan denken dat ik het hart van Rutte of Samsom zou krijgen.

Om aan genoeg organen te komen is overigens slechts weinig moeite nodig. Schakel op een zonnige zondag alle verkeerslichten uit en de donors stapelen zich op. Het Openbaar Vervoer hoeft niet mee te doen. Iemand die goed bij zijn hoofd is maakt daar geen gebruik van. De kans dat je ongeschonden op je plaats van bestemming aankomt is zeer gering. Er lopen te veel lui rond die je waardevolle spullen willen hebben en jou willen dood trappen. Het lijkt wel of ze provisie krijgen van de begrafenisindustrie.

Dat probleem van een donortekort is niet nodig. Schakel technici en computerexperts in. Die hebben in de kortste keren een beter werkend orgaan in elkaar geknutseld dan de natuur ons gaf.

Schakel de medische maffia uit. Stelletje statusjagers en geldwolven. Laat doodgewone vakmensen aan de lopende band maken wat we nodig hebben.
Als daar alle energie ingestoken wordt die nu vermorst wordt om donoren te vinden, is het probleem zo opgelost.

Mijn hart mag alleen gebruikt worden voor onze koning. Een beetje tegenslag houdt deze waaghals wel in toom. Ik heb hartritmestoornissen en een beetje kwaal voorkomt dat hij een waaghals blijft. Ons volk zou nog gekker worden dan het al is zonder hun Gouden Kalf.

Schrijver: Eelt, 9 januari 2014


Geplaatst in de categorie: lichaam

3.8 met 4 stemmen 122Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)