Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Aan het graf van Corine......(?)

De stille straat, geflankeerd door majestueuze gebouwen en met aan de rechterkant het schilderachtige kerkhof met haar getraliede toegangshek, doorsneden door een brede laan, die rechtstreeks naar het witte Christusbeeld in de verte leidt, ligt er op een vroege dag in maart sereen en rustig bij, als een nieuw licht de wereld overspoelt en vogels her en der de karakteristieke bomen bezetten.
Het is een rustiek, ouderwets kerkhof met oude beelden in grijze kalk die tot de verbeelding spreken.

Daar ben je nu, en daar zocht ik naar je graf, recent gedolven, gesitueerd tussen antracietgrijze grafstenen die andere, oudere geboorte- en sterfdata dragen, maar ik kon het niet vinden.....

Eerst werden de sieraden van je vrouw-zijn je ontnomen, je werd ervan beroofd en gedurende lange jaren - de laatste jaren van jouw leven - werd je méér en méér afgepakt door het onbarmhartige, meedogenloze noodlot dat zijn grimmige klauwen naar je had uitgestrekt tot het einde je werd aangezegd, tot de heraut van de dood trompetterde en je moest gehoorzamen. De ziekte had zich genesteld in je lichaam en greep om zich heen, woekerde kwaadaardig en wild en liet je niet met rust.

De dageraad die haar pasteltinten voor mij nog iedere dag tentoonspreidt, zal er voor jou nooit meer zijn.

Nu, op een stille maartdag, zoek ik je en kan ik je niet vinden......

Schrijver: I. Broeckx, 17 januari 2014


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.0 met 3 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)