Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

'Leve Sotsji' gezien?

Daarin werden enkele vreselijke beelden getoond van hoe de Russische homo-haters te werk gaan. Ook hun breedvoerige dialoog gemist? En het is haast niet te geloven hoe er op de Russische televisie met dikke, donkere bromstemmen propaganda wordt gemaakt voor de homo-haat. Homo's worden daar door gespierde macho's wreed in elkaar geslagen en op de meest nare manieren vernederd. Ik vond het nobel en terecht van de VARA, dat Arthur Japin (1956, Haarlem) een uur zendtijd kreeg om zijn verhaal te doen.

Hij hoeft helemaal niet mee met die laffe premier Rutte en die twee oranje paljassen. Hij heeft zijn statement inmiddels volop gemaakt. Hopelijk wordt de uitzending ook in Rusland bekeken. Kleine kans. Natuurlijk was het strategisch gezien fantastisch geweest als Rutte hem wel mee wilde nemen, maar dat soort mensen denkt totaal anders dan een vrijgevochten schrijver van hoog niveau. Natuurlijk had het eerst wel geklikt met Rutte en dat potsierlijke echtpaar, maar zodra Arthur in Sotsji zijn mond zou gaan roeren, zouden ze hem totaal links laten liggen en moest hij maar zien hoe hij weer thuis wilde komen.

Overigens weet Arthur Japin heel goed hoe het is om te worden mishandeld en veracht, want hij werd als kind herhaaldelijk gepest en psychisch en fysiek mishandeld door jeugdige homo-haters, waardoor hij zwaar vereenzaamde en fantasiewerelden creëerde om te overleven. Door zich in die fantasie te specialiseren heeft hij inmiddels flink wraak genomen via een indrukwekkend oeuvre. Op zijn twaalfde overleed zijn vader, o.a. toneelrecensent, door zelfdoding. Hij werd tot zijn zestiende gemeen gepest.

Momenteel woont de erudiete schrijver in Utrecht samen met zijn partner en ex-uitgever Lex Jansen. Lex was uitgever van 'De Arbeiderspers'. Hij is opgevolgd door Joost Nijsen, die mij nog eens een positieve verwijsbrief heeft gestuurd. Verder woont Arthur ook samen met de schrijver Benjamin Moser (1976, Houston). Een vrolijke driehoeksrelatie dus.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 januari 2014


Geplaatst in de categorie: woede

3.7 met 3 stemmen 326Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)