Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Groot lef in Kiev

Met grote bezorgdheid sloeg/sla ik de oppositie-helden in Kiev gade, veelal arme boeren met brommerhelmen en hier en daar een buks. De politie opereert daar als een verlengstuk van de dictator Janoekovitsj en schoot zonder pardon tientallen ongewapende burgers neer, die enkel gebruik maakten van hun recht op te protesteren tegen een corrupt regime, die de rijken rijker maakt en de armen armer.

Wat me vooral opviel, was de enorme betrokkenheid en menselijkheid bij de protestgangers. Ook de vele vrouwen, die op de barricaden staan en soep koken voor de manschappen. Ook de liefdevolle hulpverlening voor gewonden en het grote verdriet om de weerloze slachtoffers. Natuurlijk zitten er ook radicale raddraaiers tussen, maar die vormen een minderheid. Er is een overeenkomst getekend, waarbij er vervroegde verkiezingen komen, een tussenregering en alle anti-regeringsgevangenen worden vrijgelaten. We zijn benieuwd of de troep van Janoekovitsj woord houdt. Het laatste nieuws is dat Janoekovitsj naar Charkov is gevlucht, omdat hij terecht een aanslag vreest.

Joelija Tymosjenko komt godzijdank weer vrij, als we de onderdrukkers mogen geloven, en dan weten wij en het vrije Oekraïnische volk alvast wat de uitslag bij de verkiezingen zal zijn: Joelija 'Mandela' Tymosjenko for president! Het liefst nog vandaag! Daar zijn niet echt verkiezingen voor nodig!

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 februari 2014


Geplaatst in de categorie: geweld

4.0 met 1 stemmen 132Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)