Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een platenkoffer met platen; mijn onvervangbare souvenir.....

In mijn achterkamertje stond sinds jaar en dag, verstoft en onttrokken aan het oog, de platenkoffer, herinnering aan en erfstuk van mijn vader.
Op een dag heb ik de koffer tevoorschijn gehaald en geopend; de kartonnen vakken die de waaier van haar innerlijk vormen, bevatten de kleurige, glanzende platenhoezen met romantische afbeeldingen van de Rijn, kastelen en burchten en gestalten in bonte kledij uit dat zo verre, maar op een bepaalde manier zo dichtbije tijdvak van Classicisme en Romantiek.
Vader was gelukkig als hij Mozart hoorde en ook het innerlijk van onze voorvaderen heeft geresoneerd met de klanken die Mozart gecombineerd heeft tot goddelijke symfonieën.
Er is alleen nog de platenkoffer met de LP's, die ik wil laten overzetten op CD's omdat ook de pick-up, erfstuk uit een voorbij tijdperk, het heeft begeven en ingehaald is door meer moderne media.
De middagen met Vader zijn voorgoed voorbij en mijn eens zo jonge en eens zo ongeschonden hart heeft zich moeten verharden onder het gruwelijke afscheid.
Alleen Mozart's klanken overbruggen de rivier van de tijd, alleen Mozart zal me nog in verbinding stellen met Zijn vurige, romantische hart, alsof aftakeling, ziekte, gruwelen en dood niet bestaan en nooit bestaansrecht hebben gehad in deze wereld.....

Schrijver: I. Broeckx, 19 maart 2014


Geplaatst in de categorie: afscheid

2.0 met 1 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)