Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Beveiligen

Er zijn ontzettend veel maatregelen genomen om de nucleaire top in Den Haag te beveiligen. Wegen zijn afgezet, oorlogsschepen liggen voor de kust, vliegtuigen zijn permanent in de lucht, politiemensen uit alle delen van het land zorgen ook voor de beveiliging. De autoriteiten zijn ondergebracht in dure hotels.
Zo'n bijeenkomst van regeringsleiders zal hopelijk zijn nut hebben. Nou heb ik altijd gedacht, dat God de overheid heeft ingesteld en die wel zal beschermen. Waarom dan al die maatregelen?

Nu lees ik in de bijbel, dat God de mens een vrije wil heeft gegeven om te kiezen tussen goed en kwaad, met andere woorden God beschermt je niet en bidden helpt ook niet. De mens is zelf verantwoordelijk. Ik begrijp er niks meer van. Ik ben niet gelovig opgevoed.

Schrijver: kees niesse, 24 maart 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.0 met 1 stemmen 101Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 maart 2014
God heeft de overheid niet ingesteld. Dat is mensenwerk en vandaar ook al die militairistische poeha.
De wapenwedloop op wereldschaal is krankzinnig uit de hand gelopen. Vandaar deze top om het nucleaire gevaar in te dammen. Rare wezens, sommige mensen!
Heb je gezien hoe de kloekmoedige, daadkrachtige, Nederlandse politie die vredelievende bejaardengroep heeft gearresteerd? Bij gebrek aan echte terroristen!
Jezus stond haaks op Farizeeën en Romeinse overheersers. Machthebbers handelen vaak genoeg goddeloos. De vrije wil impliceert niet de afwezigheid van Gods bescherming. Bidden is vaak iets afsmeken, een biddende houding gaat dieper en werkt, wanneer je ziel zich overgeeft aan de Christusgeest.
Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn/haar daden, wat versterkt wordt door het karmisch bewustzijn.
Persoonlijk geloof ik niet in het kwade, in dualisme. Ik geloof in de eenheid van de Universele Liefdesgeest. En in Abraxas, want goed en zogenaamd kwaad zit in iedereen. Dan hef je de tegenstellingen op en is er geen reden meer om tegen een ander te vechten.
Al dat militaire machtsvertoon is terug te voeren tot Kaïn en Abel. Het deugt absoluut niet. 'Gij zult niet doden!' is één van de Tien Geboden. Amerika is niet het goede en Rusland is niet het kwade, beide landen zijn hetzelfde.
Ieder individu is zelf verantwoordelijk voor wel of geen liefdevolle stellingname.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)