Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Gezellig!

Barack Obama vond het gezellig in Nederland. Dat is wel heel erg zwak uitgedrukt voor iemand, die per helikopter bij het Rijksmuseum landde en vervolgens een uur mocht smullen van diverse kunstwerken, door vloog naar de vergaderzaal met veelal politieke aanbidders en na wat plichtplegingen, en passant Rusland even buiten de G7 zettend in alweer een toplocatie, doorjakkerend naar paleis Huis ten Bosch, waar in 17-de eeuwse stijl werd gedineerd met het meest verrukkelijke, wat Nederland op culinair gebied te bieden heeft, aan de Librije uit Zwolle de eer.
Daarna kon Obama nog fors nagenieten in Grand Hotel Ter Duin, inderdaad, zijn omstandigheden waren overdreven vorstelijk!

Hij doet een poging om de gewone burgers de hand te schudden, door het 'gezellig' te noemen, terwijl die hele NSS het verschil tussen arm en rijk in de wereld meer dan duidelijk maakte. Feestvieren op hoog niveau, afgeschermd door duizenden militairen en politiemannen. Opdat de meute armoedzaaiers maar geen seconde van hun waanwereld kon verstoren! 'Voorkomen is beter dan genezen!', zei onze Willem plechtig tegen de wereldleiders, maar hij bedoelde natuurlijk het voorkomen, dat zij, de exuberant rijken, daadwerkelijk hun weelde met de minderbedeelden moeten delen! O, schattige Max, stel je voor zeg, wat een blamage-idee!

In twee luttele dagen zijn er 50 miljoen tot 200 miljoen euro's doorheen gejaagd! Het volk wordt koest gehouden, door erop te wijzen, dat we via handelsbetrekkingen met China zo'n twee miljard hebben opgevist, maar dat is nog maar de vraag en het verlies staat als een paal boven water! Koninginnedag is leuker! En over gezelligheid gesproken, ik citeer Theo van Gogh in een prettig gesprek met Herman Brood:

Theo: 'Twee jaar verliefd'
Herman: 'Ja. En toen werd het allemaal te gezellig'
Theo: 'Is gezelligheid de dood voor verliefdheid?'
Herman: 'Ja, ik heb er iets tegen. Ik ben er allergisch voor'
Theo: 'Voor gezelligheid. Het meest afschuwelijke woord uit de Nederlandse taal'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 maart 2014


Geplaatst in de categorie: geld

2.0 met 3 stemmen 555Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 maart 2014
naschrift: President Obama zei ook nog dat er in het Engels geen goed woord bestaat voor 'gezellig', maar mijn woordenboek noemt er zo al vijf: companionable, sociable, pleasant, cosy en snug.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)