Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hoe ik tot schilderen kwam,

een impressie door Laurine Vandepitte

Schrijven is je hart laten spreken over wat je ziel allemaal voelt. Wie mij leest kent mij.
Ik werd op 19 oktober 1952 geboren te Knokke (B). Het schrijven fascineerde mij al vroeg. Wanneer ik een van mijn prille opstellen herlees dan merk ik als volwassene dat ik altijd een aandrang gevoeld heb om de mensen verslag uit te brengen over alles wat mij uitermate boeit. Zo kwam ik eerst terecht in de journalistiek en begon ik later gedichten en korte verhalen te schrijven. Dit resulteerde door de jaren heen in de uitgave van een twaalftal dichtbundels in eigen beheer en vele publicaties in diverse bloemlezingen. Ik schreef ook sprookjes en illustreerde deze zelf. Twee series van die tekeningen met bijbehorend sprookje werden in 2003 tentoongesteld in GaleRichel te Aardenburg. Van 1986 tot 2011 was ik redactielid en recensente bij het literaire tijdschrift Concept.

Tijdens mijn reizen schreef ik reisverslagen en daarnaast ging ik mij tijdens wandeltochten ook steeds meer toeleggen op het fotograferen. Ik leerde ceramiek maken en schreef gedichten bij mijn beelden. Af en toe schilderde en tekende ik wat. Het ene vulde het andere steeds mooi aan en weer nam de drang om anderen mee te laten genieten van al mijn ervaringen toe. Tussendoor verrichtte ik vrijwilligerswerk, vooral ten bate van allerlei kwetsbare doelgroepen. Ook dit leverde stof tot schrijven op en de manuscripten begonnen zich op te stapelen. Poëzie, proza, limericks, aforismen wachtten op publicatie in toekomstige bundels.

In 2011 kwam het er eindelijk weer eens van en werd mijn zoveelste geesteskind geboren! Sinds 2013 leer ik de fijne kneepjes van het perspectief tekenen en schilderen met acryl bij Wilma van der Lee. Momenteel richt ik mijn aandacht hoofdzakelijk op de schilderkunst. Ik maak abstracte surrealistische schilderijen in acrylverf. Deze exposeer ik voor het eerst in het Ledeltheater te Oostburg. Ik ben benieuwd naar uw reacties.

Voor meer info:
Lauriane Vandepitte
JF de Millianostraat 89
4511 HL Breskens
Nederland

Telefoon: 0117-381430

E-mail: laurinevandepitte@online.nl

Website: http://laurinevandepitte.wordpress.com

Schrijver: Laurine Vandepitte, 7 april 2014


Geplaatst in de categorie: schilderkunst

3.2 met 6 stemmen 204Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)