Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bescheiden

Mijn bescheidenheid mag niet mij verhinderen te bekennen dat ik een gespierd en atletisch lichaam heb en edele gelaatstrekken en, bovenal, dat ik een heldere, soepele geest bezit. Ook mag die allerbeminnelijkste bescheidenheid vooral niet in de weg staan van mijn uitingen van diepe inzichten in het Goddelijke en spirituele, inzichten die zo diep zijn dat het in de ogen van velen soms lijkt of ik zelf over goddelijke kwaliteiten beschik, wat natuurlijk maar in beperkte, zij het voor gewone mensen niet te bevatten mate, het geval is. Zo groot is mijn eenvoud dat ik soms de aanvechting krijg mensen die mij willen aanbidden daarvan te weerhouden en alleen mijn diepgewortelde kennis van de menselijke psyche weerhoudt mij daarvan omdat ik nu eenmaal begrijp dat gewone stervelingen aan hun uitingen van - overigens volkomen terechte - nederigheid een deel van hun nietige waardigheid ontlenen.

Schrijver: Kleintje Ego, 27 april 2014


Geplaatst in de categorie: humor

3.3 met 12 stemmen 236Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
10 mei 2014
Email:
moi636yahoo.com
Sorry voor late reactie, ik vind em steengoed.
Naam:
J.de Groot
Datum:
28 april 2014
Günter,
soms zingt een vogeltje 'niet' zoals het gebekt is -;)!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 april 2014
Kleintje Ego lijkt op Kleintje Pils en is al even effectloos. Qua hilariteitsgehalte is het beneden de maat en onbegrijpelijk. Je somt wat ijdelheden over jezelf op zo van háháhá wat gevat om dat in combinatie met bescheidenheidsprincipe te doen. De menselijke goddelijkheid ruïneer je botweg door het af te doen als grootheidswaanzin. Mensen zijn niet een nietig en onwaardig levensverschijnsel, maar in potentie gelijkwaardig aan de Levengever! Het zijn de negatieve gedachten en krachten, die ons onze ware Goddelijke Aard doen ondersneeuwen!...
Naam:
P. Pieters
Datum:
28 april 2014
Graag gelezen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
28 april 2014
Kijk hier worden we nu een stuk wijzer van.
Dank je voor deze inzending.
Ik dacht al, dat ik de enige was die zo in elkaar stak.
Maar neen, er zijn meer van dit type mens, die heel bescheiden zijn, en zo liefdevol,
ik kan nu weer rustig slapen gaan.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
27 april 2014
Hoewel tussen de regels een vaag Haag accent zweeft (niets mis mee) etaleert jouw bescheidenheid een zekere PH-waarde, die op een ander tabblad niet zou misstaan. Ik schat jouw inzending hoog in, te meer, omdat "door gebrek van enige intillentie een studie op een accemie of uniteit" buiten mijn bereik lag.

Ondanks een vermeende kwinkslag naar een voor mij herkenbare situatie op deze site toch bijna schaterlachend gelezen!
Naam:
Joanna Peters
Datum:
27 april 2014
Voor 'Kleine Ego' ( waarschijnlijk geboren op aarde): In al mijn bescheidenheid laat ik u hierbij weten, dat uwer bescheidenheid mij zeer geraakt heeft. Graag ben ik uw deelgenoot in deze spirituele zoektocht op aarde en schenk U hierbij mijn nederige linkerhand!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)