Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Moederdag

En dan ineens is het Mei, zijn de herdenking en Bevrijdingsdag voorbij, is ook de mei vakantie aflopend en mogen de kinderen weer naar school, maar niet, voordat we Moeder nog eventjes in het zonnetje gezet hebben.

Vandaag Moederdag en voor hen, wiens moeder morgen even in de zon gezet wordt, door, of een ontbijtje op bed, wat vast en zeker een troep vanjewelste geeft, die eventuele creaties van de kleintjes meekrijgt, verf- of andere plak vellen, zodat je al je beddengoed weer in de machine kunt gooien, voor de wat grotere kinderen echte creaties, vaak gefabriceerd van klei of ander geinig materiaal, waarvoor je dan weer een plekje in kunt ruimen in je kast, tja die moeders zijn er natuurlijk ook. Ook zijn er moeders, waarvan de kinderen naar de winkels gaan en precies uitzoeken wat ze zelf leuk vinden, er van uitgaande dat moeder dat dan ook leuk vindt!

Wel fijn, die zelf bedachte cadeautjes hoor, en erg leuk dat initiatief, maar je zit aan het eind van de uitpaksessie te bedenken, wie kan ik dáár nou een plezier mee doen? En dan heb je de kinderen die al op zichzelf wonen, zelf al kinderen hebben, en dus een dag in een paar delen moeten knippen als het ware, want tja, de moeder van de kleintjes, is het eerste aan de beurt, dan komt de moeder van Pappa en natuurlijk ook de moeder van Mamma aan bod, en kun je jezelf dan een voorstelling maken als er sprake is van een eventuele scheiding?

Nee, dat wordt pas afzien, want dan schuiven er gewoon een paar extra Moeders tussen, en echt waar, een dag heeft 24 uur, reken daar dan de uren af, die je in bed, de douche en aan tafel doorbrengt, dan blijft er ruw weg een uur of 6 over waarin je op kunt zitten en uit kunt pakken, koffie kunt drinken en limonade kunt schenken, luisteren naar de geluiden, niet naar gesprekken, nee hoor, daar krijg je niks van mee, natuurlijk niet.

Stel dat er sprake is van 2 kinderen die met een gevolg van 5 kleinkinderen over de vloer komen, nou je moet van goeden huize komen, om dan een gesprek te kunnen volgen, laat staan dat je een vraag kunt stellen nog los van het feit dat er een explosie van spelletjes spelletjes en nog eens vragen op je worden afgevuurd. Moederdag, zo gezellig, als je naar de etalages kijkt, als je ziet wat er allemaal aan moeder gegeven kan worden, als je weet dat moeder, gewoon moeder is, bij de start van de dag, maar ook op het eind, oke, ze is lichtelijk uitgewoond, ze is versleten, maar de kinderen waren er want het was Moederdag, en dan worden ze geacht te komen, met aanhang vanzelf!

En nou lijkt het alsof ik daar ondankbaar voor ben, maar niets is minder waar, alleen vind ik, dat moeder niet alleen op die 2e zondag in mei in het middelpunt moet staan, maar eigenlijk moet zij, zonder dat we naar de winkels kijken, zonder dat de kinderen moeten worden aangespoord, zonder dat er een specifieke datum aan kleeft, allemaal zonder die dingen want moeder zijn is niet gerelateerd aan een datum, nee hoor moeder ben je het hele jaar door, moeder ben je vanaf de geboorte van het kind, en is het met recht: tot de dood ons scheidt!

Het leukste wat je moeder geven kunt is liefde, met hoofdletters, en als je dat vergezeld laat gaan van een simpel bloemetje, is Moederdag compleet! Vanaf mijn post wens ik alle moeders morgen een hele fijne, kruimige, kleffe Moederdag toe, met een sappig ontbijtje op bed als start!

Schrijver: An Terlouw, 11 mei 2014


Geplaatst in de categorie: moederdag

2.0 met 2 stemmen 3.718Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)