Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Femke is weer lekker op dreef

Femke Halsema heeft samen met Hassnae Bouazza zes afleveringen over moslimvrouwen gemaakt en het resultaat mag er zijn.
Ze laat ook veel over zichzelf zien, getuige haar vroegere hasjgebruik en het van lover naar lover wippen, op aanraden van haar bonmama, een fervent naturiste.

Het programma heet helaas 'Seks en de Zonde', wat benauwend werkt. Achter de coulissen is het seksuele klimaat vaak vrijer dan wij door de misleidende façade denken. Hetzelfde zie je bij zwaar-christelijken.
In de NRC legt Femke de titel uit: 'Conservatieve moslims zien vrouwen als seksuele en zondige wezens. Ze vinden dat seks binnen het huwelijk hoort, met voortplanting als doel!'

Dat vrouwen seksuele wezens zijn, is niet opzienbarend, maar dat ze zondig zijn, is een perverse, onderdrukkende visie!
En de mannen dan, zijn die dan niet zondig? Om kotsmisselijk van te worden, die discriminerende zotternij!
ksIk geloof überhaupt niet in de zonde, maar in gezonde erotiek, dus voor mij is deze kous allang af. Sexueel-gefrustreerde godsdienstfanatici hebben zonde bedacht om mensen te onderdrukken en te dirigeren en uit te kleden. Om zelf schijnheilig bovenaan de hiërarchie van alle voordelen te profiteren. Die strijd is door de meeste autochtonen allang geleverd. Daar willen we niet nog eens in duiken. Iedereen moet zichzelf maar bevrijden en anderen er niet mee lastig vallen, want redders maken slachtoffers.
Je wordt bedankt, Femke!...

Trouwens, de journaliste/programmamaakster Hassnae Bouazza (1973, Oujda) is niemand minder dan de zus van de door mij bewonderde schrijver Hafid Bouazza.
Ze studeerde Engelse taal en literatuur en ze doorbreekt graag Arabische taboes, met name over pornografie. Ze groeide op in Arkel, een gehucht, waar ze de enige Marokkaanse familie waren, op zich een mooi gegeven voor een boek of documentaire.
Hafid zat laatst bij P&W, waarbij ik schrok van zijn kleine hoofd in vergelijking met zijn olifantenlichaam.
Hij heeft zijn literatuur zwaarbevochten neergepend, want naast de astronomische hoeveelheden alcohol gebruikte hij ook cocaïne, LSD en hasj. Hij kreeg een levercirrose en hij ervaart zijn leven als 'een aaneenschakeling van sensaties' (Trouw, 17 mei 2014). Van roes naar roes dus en daar zal echt wel een diepliggende reden voor zijn en op de lange termijn is de uitslag niet moeilijk in te schatten, maar dat weegt niet op tegen de hartverwarmende, origineel-geniale literatuur, die hij tot nog toe wist te schrijven... Al is zijn leven aan de andere kant meer waard, dan zijn hele oeuvre doet vermoeden!...

Ik vond Femke als politica al een topvrouw en met deze openhartige serie slecht ze zogenaamd ondoorbreekbare scheidslijnen, gebruikt ze volop haar bijzondere female-power en brengt ze de wereldbevolking dichter bij elkaar!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 mei 2014


Geplaatst in de categorie: idool

3.2 met 4 stemmen 121Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)