Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bekende schrijver overleefde de hel van Tuam

De bekende schrijver John Pascal Rodgers werd in 1947 in Tuam geboren.
Zijn moeder was de 20-jarige Bridie Rodgers, die als twee-jarige op straat bedelde. Bridie werd tot haar zestiende naar een school in Clifden gestuurd. Daarna moest ze schoonmaken in een groot huis, waar ze op brute wijze is verkracht.
Toen John één jaar was, werd hij van zijn moeder gescheiden. Dat was de maatschappelijke wraak voor haar in de schoenen geschoven zonden. De wereld op zijn kop.

Bridie zat vijftien jaar in de gevangenis en daarna ontsnapte ze met twee anderen. Ze is naar Engeland gevlucht. John zat tot zijn zesde bij de zusters van Bon Secours, die ruim 800 kinderen hebben vermoord en eerloos in een grote kelder gedumpt. Ze hebben er ook negen volwassen vrouwen in gegooid, waarschijnlijk vrouwen, die tijdens de bevalling zijn overleden.

Op zijn zesde ging John naar een boerengezin in Williamstown. Hij heeft later het contact met zijn moeder hersteld. In 2005 verscheen zijn autobiografische roman 'For the Love of My Mother' en in 2010 'Eggshels of Broken Dreams'.

De roomse kerk weet drommels goed, wanneer zij stilzwijgen moet hanteren en de leden van deze schurkenbende ontwijken op iedere manier de democratische dialoog.
Van de secretaresse van de bisschop van Groningen en Friesland kreeg ik enkel een mailtje terug, waarin ze zei, dat de bisschop mijn schrijven had gelezen, maar echt reageren, hó maar!

Wie weet wat ze allemaal nog in de doofpot hebben gestopt. Ze hebben eveneens in Ierland een geneesmiddel uitgetest op 2000 kinderen, dat hoogstwaarschijnlijk vele slachtoffers heeft opgeleverd. Nou krijgt het feit, dat de visionaire dichter Arthur Rimbaud zijn luizen op de priesters afvuurde, extra betekenis. Rome wankelt aan alle kanten. De rooms-katholieken doen er alles aan om hun gelaten in de plooi te houden, maar het is een afgelopen zaak, dat is zo klaar als een klontje rietsuiker, ons sturen ze niet meer met een klontje het riet in.

Ze hebben het recht niet meer om wereldwijd hun klokken te luiden en op te roepen voor valse kerkgang en valse godsverering.
Alle religies hebben gefaald. Die vooringenomen, veroordelende nietsnutten moeten de goedgelovige, brave mensen nu maar eens met rust laten.
Hun misdaden gaan mij door merg en been. Hun misleidende poppenkast is van geen enkele waarde meer, het is allang uit de tijd en geen zelfbewust, helder denkend, spiritueel onderlegd mens loopt er meer warm voor. In naam van de zelfbedachte goden heeft de mensheid meer dan genoeg ellende veroorzaakt.

Het is tijd voor een schone lei, een blanco God zonder dogma's, wetten, geboden, verboden en al die ballastrommel uit het verleden. Weg met alle uiterlijk vertoon! De herintrede van de reis naar binnen, zo ver mogelijk, om te ontdekken, dat wij allen Eén zijn, niemand uitgezonderd!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 juni 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.3 met 3 stemmen 1.438Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)