Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tropisch hout en eikenhout: herinneringen aan moeder en vriend.....

Terwijl ik mij geen voorstelling kan maken van de gedachten en gevoelens die voor het geestesoog van mijn vriend paraderen, roept het ebbenhouten doosje dat hij me zond reminiscenties op aan krokodillen in woeste rivieren, aan apen die krijsend van boom tot boom slingeren en aan babbelende, bonte papegaaien in het tropische oerwoud van het land waar hij is, Frans Guyana.
Het donkere hout van het gewelfde doosje contrasteert met het middelbruine Europese eikenhout van het oude bureau dat mijn moeder voor me kocht in mijn schooltijd (ze had het te koop zien staan in een etalage in de Willem II straat, te midden van de rommelige parafernalia die het monteursvak vergezellen).

Aan mijn bureau volvoerde ik de verplichtingen die een schoolcarrière met zich meebrengt, studeerde ik op hexameters en piramides, op de subjonctif en het op het communisme en nu nog schrijf ik mijn onnozele opstelletjes en liefdesbrieven aan mijn bureau, terwijl mijn blik rust op het parkachtige landschap aan de andere kant van het glas.
Terwijl ik bedenk hoe mijn verre vriend mijn brieven opent met zijn elegante, slanke handen en hoe mijn neergekalkte woorden eerst zijn ogen en daarna zijn verstand bereiken. Ik probeer hem over te brengen welke voorstellingen voor mijn geestesoog paraderen, hoe de werkelijkheid van de vele zomers en winters sinds zijn vertrek zich in mijn geest en gevoelsleven grift en daar haar stempel op drukt.

Oud eikenhout en tropisch hout doen mij denken aan mijn meest geliefde mensen.....

Schrijver: I. Broeckx, 29 juni 2014


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 1 stemmen 94Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)