Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Waarom wordt bisschop Wamika niet ontslagen?...

In de Trouw van 28 juni 2014 staat het artikel 'Oegandese bisschop geeft 'homo's' aan' van Marije van Beek. Bisschop Charles Wamika heeft inderdaad 22 priesterstudenten bij de politie aangegeven. Dit gebeurde twee maanden, nadat president Yoweri Museveni de antihomowet tekende. Wamika heeft Museveni daar zelfs openlijk mee gefeliciteerd. De 22 seminaristen zijn ontslagen en ze zijn zo snel mogelijk naar Kenia gevlucht, want voor 'onnatuurlijk seksuele praktijken' kun je in Oeganda levenslange gevangenisstraf krijgen.

Homoseksualiteit 'onnatuurlijk', oerdom bisschopje? Er zijn in de dierenwereld al ruim 1500 homoseksuele soorten bekend en het zijn er nog veel meer, naar verwachting alle soorten. In de dierenwereld veroordeelt men elkaar niet vanwege de seksuele geaardheid, die geesteszieke tic komt enkel bij de zogenaamd hoogste diersoort voor, de mens.
Het willen straffen en zelfs uitroeien van seksueel andersgeaarden komt ergens uit de meest primitieve lagen van het menselijk collectieve geheugen, toen we als barbaren elkaar bij iedere scheet met een knuppel in elkaar sloegen. De meeste mensen zijn hier godzijdank overheen gegroeid. Sommige ware criminelen blijkbaar niet.

Minister John Kerry vergelijkt deze homohaat met het antisemitisme van de nazi's. Nou haatten de nazi's net zo gruwelijk de homo's als nu bepaalde bevolkingsgroepen in Oeganda dat doen. Amerika weigert nog langer geld aan de Oegandese politie te verschaffen en dat heeft boze Oegandezen ertoe aangezet om vermeende, gedemoniseerde homoseksuelen te mishandelen. Als ze hun frustraties en agressie maar op iemand kunnen afreageren. Het liefst een zwakkere minderheidsgroep. Hoewel, als je alle 'stille homo's' erbij optelt, is het wellicht een meerderheidsgroep. Maar algemeen als slecht aanvaarde zaken kunnen christenen uitstekend wegmoffelen.

Oeganda bestaat voor 85% uit christenen, waarvan een groot deel rooms is. De Oegandese politiemannen verkrachten en molesteren overigens vele prostituees en ze persen ze af. Over daadwerkelijk heteroseksuele misdaad gesproken!

Maar wat zegt het brave, goedlachse, nederig levende opperhoofd in Rome er dan van? Paus Franciscus zegt: 'Ik veroordeel geen enkele homofiel, die van goede wil is en op zoek naar God! De roomse kerk wil niet dat homo's 'sociale verwondingen' oplopen, omdat ze zich door de kerk veroordeeld voelen! Homoseksuele geaardheid is niet zondig, homoseksuele handelingen wel!'
En BAM!, daar heb je het! Franciscus strijkt alles recht wat krom is en weet er altijd wel een mouw aan te passen. Denkt hij opportunistisch. Hij veroordeelt dus wel homo's, die niet van goede wil zijn en niet naar God zoeken! De goede wil van een individu is op zich al niet te verifiëren door een ander mens, dus kunnen we dat beter aan God overlaten. Een mens hoeft toch niet op zoek te gaan naar de roomse God, want dat bedoelt hij, maar God is in veel meer gedaanten herkenbaar en altijd imperfect en misschien wel het meest herkenbaar in de mens, die er geen uiterlijke vorm aan geeft. Bovendien is het mystieke feit, dat ieder mens God is, in de roomse leer nog lang niet ingedaald. De kerk wil niet dat homo's geestelijke verwondingen oplopen, maar dat is geheel in tegenspraak met de negatieve oordelen, die die kerk wel degelijk spuit ten aanzien van homoseksuelen.

Franciscus roert er maar wat in om. En dan het meest beschamende, dat homoseksualiteit op zich niet zondig is, mits je het maar niet praktiseert. Op zich is het okay, omdat hij ook wel weet dat de meeste priesters homoseksueel zijn, maar hij gaat ervan uit dat ze dat weten te onderdrukken, de baas te blijven. Nou, dat hebben we gezien met al die seksschandalen met de vreselijkste levenstrauma's voor de slachtoffers als gevolg. Bovendien is het een onnatuurlijke, usadistische en hypocriete uitspraak, die je heteroseksuelen ook niet wilt opleggen, laat staan een groep medemensen, die het toch al zo moeilijk heeft met zichzelf en de buitenwereld, die hen onwetend minacht.

Bisschop Gerard de Korte zegt dat het Vaticaan de antihomowet heeft bekritiseerd. Kardinaal Peter Turkson van Ghana zegt dat homoseksuelen geen misdadigers zijn. De roomse geestelijken zijn het dus onderling niet met elkaar eens. Dat kan tot scheuringen leiden en misschien wel eens tot de opheffing van de roomse kerkleer, incluis al die schijnheilige poespas en het zogenaamd uit naam van God veroordelen van onschuldige, niemand kwaad doende homoseksuelen!

Weer citeer ik Christus Jezus, die zegt, dat ware christenen het op moeten nemen voor de slachtoffers onder ons!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 juni 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.0 met 2 stemmen 1.572Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
30 juni 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Ik ben het helemaal met je eens, Joanan. Op zich doet Franciscus als Paus het niet onaardig, hij doet al meer denken aan die man van tweeduizend jaar geleden dan vele van zijn voorgangers. Maar ik zou inderdaad een stuk enthousiaster zijn als hij eindelijk eens die vermaledijde domme Roomse leer over homoseksualiteit zou ontmantelen. Als hij zo moedig is om de maffia in Italië aan te pakken, dan moet dat met de anti-homobeweging toch ook lukken. En dan als volgende stap vrouwen in het priesterschap. En dan zijn we eindelijk weer thuis.
Naam:
Eelt
Datum:
30 juni 2014
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Het is toch algemeen bekend dat ieder mens indien nodig homofiel wordt. Gevangenissen zijn er berucht om.
Voordeel: de steeds gevaarlijker wordende overbevolking wordt er niet door bevorderd.
Je hebt weer een prachtig en duidelijk stuk geschreven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)