Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vaya Con Dios

De zangeres van de Belgische popgroep 'Vaya Con Dios' was/is? Danielle Schoovaerts, met als artiestennaam Dani Klein.

Danielle is op 1 januari 1953 in Brussel geboren. Op haar zeventiende ging ze met een vriend samenwonen. Op haar 26-ste zong ze samen met Claudine Luypaerts, waardoor ze bekendheid verwierf. Op haar 31-ste werd ze lid van de band 'Arbeid Adelt!' van Marcel Vanthilt. In die tijd ontmoette ze de gitarist Willy Lambregt.

In 1986 vormde ze samen met Willy en de bassist Dirk Schoufs 'Vaya Con Dios' (Ga Met God). Een jaar later verscheen de debuutsingle 'Just a Friend of Mine', wat een Europees succes werd. Willy haakte af en Jean-Michel Gielen kwam erbij. In 1990 verscheen de megahit 'What's a Woman'. Haar unieke, rauwe, indringende, doorleefde, goudeerlijke, melancholische, luidgoudkeelse en hartveroverende zangstem raakte de gevoelige snaar bij menige muziekliefhebber. Dirk was inmiddels met de Franse zangeres Isabella Antena getrouwd en in 1991 gingen Dirk en Dani uit elkaar.

Op 24 mei 1991 pleegde Dirk zelfdoding door een mengsel van medicijnen, alcohol en cocaïne. Hij werd 29 jaar. Dit was vlak voor de verschijning van het album 'Time Flies', wat dan ook aan Dirk is opgedragen. Ik vind alle nummers op 'Time Flies' geweldig, maar de tekst en uitvoering van 'Still A Man' het meest indrukwekkend en ontroerend. De videoclip liegt er niet om, want die refereert naar de zelfdoding van Dirk.

Na de vier albums 'Vaya Con Dios', 'Night Owls', 'Time Flies' en 'Roots and Wings' besloot Dani in 1996 'Vaya Con Dios' op te heffen, maar in 2004 was er toch nog een hereniging en verscheen het vijfde album 'The Promise'. Verdere voortgang is onduidelijk.

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 juli 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)