Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Curieuze curiosa op de rommelmarkt van de relaties

Mijn "vriendin" Sarah ging zichzelf nu eens echt verwennen, waar niemand anders dat deed. Zoals een kind aanstormt op de Sinterklaascadeautjes na een verwachtingsvol doorwaakte nacht, greep, grabbelde en graaide zij hartstochtelijk in de stapels kleding, curiosa, snuisterijen en rariteiten die waren uitgestald op een van de vele kramen waaromheen een talrijke menigte zich verdrong.
Ik vermoedde dat zij door haar koop- en consumptiedrang het onheil tevergeefs trachtte te keren dat onherroepelijk en onversaagd oprukte in haar leven als een leger in de vijandelijke linies of als water dat door geen enkele dijk meer tegengehouden kan worden en dat nu ongeremd stroomt over landerijen en velden.
In de persoon van mijn "vriendin" trad mij de bij uitstek karikaturale gestalte tegemoet van de hebberige begerigheid in levenden lijve.
Toen we bij de lift stonden vertrouwde ze me toe dat haar baarmoeder vervaarlijk en onstuitbaar aan het zakken was, nadat zij eerder "psychisch" blind was geraakt door een onfortuinlijke valpartij. En dat alles na de recente operatie aan haar benen, die van boven tot onder in dik verband waren verpakt.
Haar ongeluk vermocht allerminst haar koopjesjacht te verijdelen, maar scheen deze daarentegen juist aan te wakkeren en tot ongekende proporties te doen uitdijen.
En wat was haar enige en boven alles geliefkoosde gespreksonderwerp, de EURO, buitengewoon interessant!
Het was alsof ik Sarah eveneens aangetroffen had op een rommelmarkt en wel tijdens de uitverkoop van curieuze relaties.
Niettemin vormden mijn uitstapjes met haar (Sarah met de blindenstok, Sarah met de exuberante breedgerande hoeden....) het enige soelaas tegen mijn grondeloze eenzaamheid......

Schrijver: I. Broeckx, 15 juli 2014


Geplaatst in de categorie: vriendschap

2.0 met 1 stemmen 101Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)