Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tot op het randje

Provoceren, ik doe dat graag. Religekkies uit tenten lokken en psychologen neerzetten als ringbaarden met vorsende blikken. Beide doelgroepen schreeuwen om erkenning en juist daar heb ik een bloedhekel aan.

Waar is de stilte als je er om verlegen zit, waar zijn die mooie mensen gebleven die je niet veroordelen omdat je anders denkt dan anderen?

Deze wereld is zo koud en wat mij betreft plat, daarom ga ik tot op het randje. Flikker er maar van af.

Schrijver: randverschijnsel, 17 juli 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.5 met 10 stemmen 193Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
21 juli 2014
Je bent werkelijk een zielig randverschijnsel.
Naam:
randverschijnsel
Datum:
17 juli 2014
Heerlijk, twee tegenstrijdige reacties waarvan eentje langer dan wat ik beweer.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
17 juli 2014
Zo te lezen vraag jij ook om erkenning en herkenning. Misschien ben jijzelf degene die anderen veroordeelt. Je bent heel tegenstrijdig in jouw bewering, enerzijds houd je van provoceren en heb je een bloedhekel aan deze doelgroep, anderzijds vraag je om stilte en om niet te worden veroordeeld omdat je andersdenkend bent. Daarna geef je de wereld de schuld van jouw andersdenkend zijn. Maar anders denken is niet het probleem alleen, dat wordt mede veroorzaakt door ander gedrag waardoor jij in botsing komt met je medemens. In jouw manier van denken moet de ander zich ook kunnen herkennen, dit maakt de wederzijdse communicatie mogelijk. De herkenning moet wederzijds zijn, als jij star blijft in jouw anders denken dan ben jij zelf degene die deze miscommunicatie tot stand brengt en daarmee jouw gevoel van er niet bij horen. De wereld is zo koud als jij die zelf maakt. Ik vind jouw bewering niet terecht.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 juli 2014
Flikker er maar niet vanaf, randverschijnsel, want oprechte, moedige, integere, helderziende en profetische krijgers als jou hebben we hier op aarde volop nodig!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)