Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Katholiek.nl versus Kerknieuws.nl

Op de officiële site van de rooms-katholieken Katholiek.nl heb ik enkele snedige reacties weten te plaatsen. Ik reageerde op een artikel over de massamoord in Tuam, gepleegd door de Zusters van Bon Secours, wat zij vriendelijk publiceerden. Ik reageerde op een artikel 'Is de roomse kerk een criminele organisatie?'. Nou, ik ben eens flink los gegaan en bij een ander artikel reageerde ik, dat de roomse kerk zijn langste tijd heeft gehad, want oudbakken kerkleren werken niet meer. De Heilige Geest is niet in kerkgebouwen op te sluiten. En na al die sexschandalen, fysieke en geestelijke mishandelingen, oppervlakkige hocuspocus en uitgeholde rituelen, schijnheilige nederigheid en hautain kleed- en spreekgedrag, is de maat meer dan vol! Tellen we de bloeddorstige geschiedenis daar nog bij op; vermeende heksen, weerloze Katharen en kansloze moslims, dan is de slotconclusie snel gemaakt: de roomse kerk is het aan zichzelf verplicht om vandaag nog wereldwijd de zedeloze, moorddadige tent te sluiten!

De mediablikvanger Antoine Bodar schreef dat hij liever de vorige paus had, die benedictijnse Benedictus, omdat hij die gestudeerder en waardiger vond. Dat heb ik weersproken, daar de huidige paus dicht bij de gewone mensen wil staan en dat mag wel eens na al die eeuwen ongepaste afstandelijkheid. Bovendien is het pausdom uit de tijd, want we zijn op zijn minst allemaal pausen, kardinalen, bisschoppen, priesters en wat niet al. Door internet heeft ieder mens toegang tot het meest denkbare en is iedereen meester over zichzelf. Geen mens heeft het recht om andere mensen te zeggen hoe ze leven moeten. Ieder mens mag zelf weten hoe hij/zij leven wil. De tijd van dictatoriale kerkleiders is voorgoed voorbij. Alle orthodoxe kerkleren zullen ineenstorten, tenminste wat er spiritueel nog van over is en dat is bitter weinig. Overigens fysiek ook, gezien die paar oude kippen, die nog in die ruïneuze stofnesten rondscharrelen, verslaafd aan hun wekelijkse hostie, gedrenkt in wijn. Allemaal verblind door de schijn.

Na ik schat twee weken surfde ik weer eens naar Katholiek.nl en ineens waren alle reacties verdwenen en niet alleen die van mij. Ik schreef ze een boze email, maar ze hadden inmiddels mijn reactie op Kerknieuws.nl gelezen, wat ze smalend en hooghartig 'poëtischer' vonden, mailden ze mij. De roomse kerk stopt alle misdaden, die zij begaan hebben in de doofpot en ze gebruiken het grote zwijgen als schild én wapen. Ze weigeren werkelijk te discussiëren, uit angst dat hun leugenachtige kwaadaardigheden worden doorprikt en opgerold. Homoseksuelen worden door sommige geestelijken nog steeds veroordeeld en in Afrika zelfs opgejaagd en gevangen gezet of nog erger. In Rusland zijn het ook al weer de orthodoxe geestelijken, die de homoseksuelen geestesziek noemen en dat ze verjaagd moeten worden. De orthodoxe moslims zijn ook al zo wreed en onkundig. Oude leringen verroesten, maar er zijn blijkbaar roestvrijstalen robotten, die maar doorgaan met hun valse, goddeloze, zinloze praktijken.

Op Kerknieuws.nl zijn ze niet zo schijnheilig en ondemocratisch. Daar laten ze alle reacties, hoe kritisch en extreem ook, gewoon staan, zoals het hoort. Het is dan ook van de IKON en niet van de RKK. Hoe dichter bij de bron, hoe strenger in de boze leer. En andersom. Ze proberen de sporen uit te wissen, maar het collectieve geheugen is niet te misleiden door lafhartig stilzwijgen. Ze blijven iedereen bedriegen met hun trieste volksverlakkerij, terwijl ze qua misdaden allang verboden zouden moeten worden en finaal opgeheven. Als gladde alen komen ze er steeds mee weg door hun gewiekste stilzwijgen en hun onschuldige toneelspel van de bovenste plank. Paus Franciscus bevindt zich in het hol van de leeuw, die beste man mag wel uitkijken, dat hij niet een verraderlijke dolksteek in zijn rug krijgt. Al die handtastelijke geestelijken gaan gewoon door, wat ik je brom, en onder het Vaticaan bevinden zich sado-masochistische darkrooms of komt dat soms schokkend en ongeloofwaardig over?...

Dan nog even dit om het malle zootje nog eens extra op te schudden: Ik, paus Joanan de Eerste, verklaar hierbij alle vermoorde kinderen in dat verdoemde klooster in Tuam heilig! En heiliger dan alle heiligen en heilige pausen bij elkaar!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 juli 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

5.0 met 1 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)