Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vreedzame boeddhisten discrimineren moslims

Ik had zo'n titel tot voor kort niet mogelijk geacht, totdat ik op de televisie een documentaire over Birma zag, waarin aangetoond werd, dat de 969-Beweging een neo-nazistische groepering van boeddhisten is. Extremisme en doorgeslagen nationalisme komt blijkbaar overal voor.

Die anti-islamitische boeddhisten lopen openlijk met hakenkruisen op hun kleding geborduurd rond en ze prediken niet alleen haatdragend over de moslims, maar ze voegen ook nog eens de daad bij het woord door moskeeën, winkels en huizen van moslims plat te branden.

De leider van de 969-nazi's is ene Ashin Wirathu (1968, Kyaukse), een boeddhistische monnik, die moslims haat, want hij vreest een jihad in zijn land. Ondertussen is hij zelf bezig met een jihad en bezigt hij zinnen als 'Je kunt niet slapen naast een dolle hond!' De wet van projectie en onontwaakte zelfkennis gaat weer eens op. Hij wil huwelijken tussen moslims en boeddhisten verbieden en alle moslims uit bedrijven weren.

Hans Plomp schreef ooit een boek met de titel 'Open inrichting'. De wereld is inderdaad een open inrichting met vele, onbehandelde krankzinnigen.
Aan de ene kant vinden ze zichzelf vredelievende God-zoekers en aan de andere kant deinzen ze er niet voor terug om anders-gelovigen het leven onmogelijk te maken, terwijl God van iedereen evenveel houdt. De lijn met de ware God is blijkbaar totaal verstoord en gebroken.

Er zit wel heel veel wijsheid in het aloude spreekwoord 'Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen!'. Laat staan met verkeerd geïnterpreteerde geloofsleren. Of nog erger: geloofsvormen, die uitgemediteerd zijn en ineens oproepen om nieuwe Hitlers te worden, omdat hun 'Joodse moslims' teveel inpikken, wat ze zelf graag willen inpikken. Het is allemaal de kift, afgunst, jaloezie. Net als alle andere grote, dode wereldgodsdiensten kunnen we het boeddhisme ook opdoeken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: discriminatie

1.0 met 1 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)