Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Poetin als beroerde goochelaar

Heel de wereld is nu al dagenlang in de ban van die 260 trucks, die zogenaamd hulp gaan verlenen in de steden Loehansk en Donetsk.
Ik zeg 'zogenaamd', maar ik hou graag een slag om de arm, want stel, dat de Russische strategen inderdaad opeens louter van goede wil zijn en de noodlijdende mensen in het door het Oekraïense leger belegerde en beschoten gebied daadwerkelijk willen bijstaan. We zien al dagenlang beelden van dat enorme konvooi van witte vrachtwagens, die niet tot de nok toe vol zitten met hulpgoederen, maar soms niet eens halfvol zijn.

Het lijkt me alleszins een afleidingsmanoeuvre voor de onderliggende motieven en strategieën. Poetin draait ons een rad voor de ogen en hij is zo glad als een aal. Hij wil ons doen denken, dat hij humanitaire acties onderneemt, maar achter de coulissen is hij druk bezig om Oekraïne te provoceren tot een misstap. Hij is druk in gesprek met zijn generaals en commandanten. Dat gedoe met die witte trucks is een slechte tovertruc, die de wereld allang heeft doorzien. Vladimir Houdini is een idee-fixe.

Tegenwoordig kun je vermeende vijanden niet zo makkelijk meer bedotten, want Big Brother is overal en vals spel wordt al snel doorzien. Poetin wil geen blunder slaan, niet aan overzichtsverlies lijden, niet het onderspit delven, en daarom zet hij alles op alles om Oekraïne te veroveren. Hij is van God los om tot zo'n doelstelling te komen. Hij denkt dat zijn imago staat of valt bij zijn huidige expansiedrift. Zijn hebzuchtige oogkleppen vertroebelen zijn focus. Hij denkt enkel vanuit zijn Groot-Rusland en hij kan zich totaal niet inleven in de soevereiniteit van de anders-denkende Oekraïners. Hij is respectloos en grensoverschrijdend jegens hen.
Al moet gezegd, dat de machthebbers in Kiev ook wel erg paranoia zijn en in elke scheet van over de grens een raketlancering ervaren. Ze fokken elkaar op. Een hyperbool, die straks tot uitbarsting gaat komen als een rokende vulkaan.

Het kinderachtige spelletje van begin jij of ik. De blinde haat is blijkbaar over en weer tot een kookpunt gekomen. Er is nog maar weinig nodig om volop met elkaar in gevecht te gaan, waarbij de Russische overmacht bij voorbaat een feit is. Oekraïne wordt op slinkse wijze de oorlog ingelokt. De Russen schenden al maandenlang de grens door met oorlogstuig Oekraïne te betreden. Het is een dirty war, die heel geniepig wordt uitgevoerd. En dan te bedenken, dat mister Poetin aan het hoofd van de Russische maffia en de arrogante superrijken staat en veel gestolen geld in neutrale landen oppot, voor als hij eens door het Russische volk wordt uitgekotst. Hij doet er echt alles aan om op zijn machtspositie te blijven, want dat levert hem nog altijd de grootst mogelijke luxe op, waar wij als gewone stervelingen ons nauwelijks een voorstelling van kunnen maken!...

In Rusland wordt manneke Poetin vooralsnog op handen gedragen en dragen ze T-shirts met zijn gevoelloze KGB-tronie erop. Niet alle Russen lopen slaafs achter hem aan, laat dat duidelijk zijn, want de intelligentsia weten wel beter en de leden van Pussy Riot kennen een grote aanhang, ook in Rusland.
Poetin's homohaat is ook een dolk in het Russische hart, want vele Russische kunstenaars waren/zijn homoseksueel! Kunstenaars, die Rusland nota bene groot hebben gemaakt en nog steeds groot maken! Dat heet de hypocrisie van de onterecht rijken!

Ik moet ineens denken aan 'Another Brick In The Wall' van Pink Floyd nu ik het over de strenge meester Poetin heb. Hij wil van iedereen eenheidsworsten maken, omdat die beter te onderdrukken zijn, zodat hij in zijn extreme weelde kan blijven doorleven. Toch gaat hij naar de zestig en is hij zoals iedere aardling van die leeftijd nog hooguit 20 of 30 jaar op aarde. Dat kun je niet door macht en geld verlengen. Het is hem dus duidelijk in zijn hysterische bol geschoten en hij waant zich een eeuwige god op aarde.

Er kan teveel macht bij één persoon beland zijn en dat deugt niet. Zijn superego spant de kroon en bepaalt teveel het lot van teveel onschuldige medemensen!

Zijn strategie is doodgebloed, wat ik je brom. Kijk alleen maar naar die zotte, witte trucks, die de boel ronduit en zeer doorzichtig belazeren. Het is allemaal lood om oud ijzer en holle retoriek. Financiële overmacht en militaire overmacht zeggen niets over de humane, goddelijke inborst van mensen, want genialiteit laat zich niet afdwingen. Daarom zien wij hoe de zogenaamde machthebbers de heilloze mist in rijden!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: oorlog

1.0 met 1 stemmen 71Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 augustus 2014
Graag niet meer in volkomen dronken staat op mijn visie over Rusland reageren, want je slaat de plank totaal mis, dat wil zeggen, we staan op één lijn, maar jij weet door je dronkenschap niet recht over de lijn te lopen! Je leest niet wat er staat, maar je leest wat je wilt lezen. Voor slechte lezers zoals jij is dit parels voor de zwijnen en gooi je er graag nog grote kiepwagens vol stront overheen!... Drie keer Rusland betekent zeker een wodka-verslaving. Geinig tentoongespreid!...
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
17 augustus 2014
Email:
ajkuperushotmail.com
Voor wat betreft Repin en Rembrandt heb jij gelijk; kunstenaars die een land groot hebben gemaakt en nog steeds groot maken.
Voor de rest is er nauwelijks tot geen touw aan jouw kreet vast te knopen. 'k Heb zelf drie keer Rusland mogen bezoeken en weet dus inmiddels uit ervaring dat Russen, zowel arbeiders als het gros van de intelligentsia voor de volle 100% achter hun (regerings)leider Poetin staan.
Enig idee wat vadertje staat voor de doorsnee Rus betekent...? Op het Rode Plein in Moskou staat het Mausoleum van Lenin; er gaat geen dag voorbij dat men achter de lange rij moet aansluiten...! Poetin wil in de voetsporen van Lenin treden en het werk van Gorbatsjov te-niet-doen. Ongedaan maken dus...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)