Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Gezonde heibel bij sgrijven.nl

Ik herinner me, dat ik eens op Nederlands.nl veel reacties losmaakte, omdat men vond, dat ik bijna de hele site overnam. De directeur reageerde toen, dat hij in mij zijn plaatsvervanger zag, deels speels, deels gemeend. Inmiddels ben ik via ingevoerde wetjes tot het kuddevee ingelijfd. Men is in Nederland altijd bang voor helderziende giraffen, die net iets verder kijken, dan de geordende massa. Ik deed overigens gewoon waar ik goed in ben, fantasie uitleven.

Nu wil het geval, dat ik enkele weken geleden via een email van de redactie van sgrijven.nl ben benaderd. Ze nodigden mij uit om ook voor hen te gaan schrijven, dit vanwege mijn door hen gelezen werk op Nederlands.nl. Dit was zoiets als een uitgever op bezoek krijgen, die je smeekt om een boek van jou uit te mogen geven. Dat gebeurt me niet zo vaak. Ik ging meteen aan de slag en inmiddels heb ik ook daar al een aardig oeuvre neergepend.

Iemand van Nederlands.nl had mij goed door en hij/zij schreef, dat als het aan Rutgers ligt, Nederlands.nl binnenkort uit de running is. Overdreven bedoeld, maar het zei wel wat over mijn fanatisme en recht-door-zee-gedrag. Ik neem geen blad voor de mond en als ik als recensent, wat ik ook ben, slecht schrijfwerk lees, dan geef ik dat op scherpe wijze aan. Dat weten ze nu ook bij sgrijven.nl, waar ik de hoofdmoot van schrijvers flink op hun nummer heb gezet! Ze weten niet wat hen overkomt en ze haten me nu al unaniem, die middelmatige, nietszeggende, elkaar bekwijlende Candlelight-niveau 'schrijvers'.

Na 35 jaar intensieve literatuurbedrijving heb ik een respectabel arsenaal opgebouwd en deins ik er echt niet voor terug om pronkzuchtige charlatans de les te lezen. Bovendien is kritiek van mij veelal opbouwende kritiek, maar men is zo bang om door de mand te vallen of om het over een andere boeg te gooien. Ik vraag me trouwens af wat hun leesbagage is, gezien hun stuntelige bouquetreeksachtige, cliché-achtige gewauwel. Het overstijgt de doktersromannetjes niet eens.
Nou snap ik waarom sgrijven.nl mij zo graag wilde hebben, om de boel op te krikken natuurlijk, maar ik kan al die middelmatigen niet zomaar wijzer maken en dat ben ik dan ook niet van plan. Speldenprikken en wakkerschudreacties okay, maar ik vertik het om hun aanvoerder te worden. Trouwens, dat zullen ze zelf niet willen, omdat ze daarvoor niet genoeg literaire kennis bezitten en graag op hun brave niveau blijven door sudderen.

Dat ik met een soort offensief ben gestart, mag duidelijk zijn, maar ik ben niet van plan om er nodeloze energie in te steken. Overigens tart ik hen al genoeg met mijn inzendingen, neem ik aan, durf ik hopen. Als je mij vraagt om binnen te komen, dan zul je het weten ook! Alle heilige huisjes en opvattingen smijt ik aan diggelen en alle duurzaam opgebouwde zekerheden kras ik open en weg. Daar noemen ze een oppervlakkige, nietszeggende, clichématige zin een verhaal en dat wordt door die redactie ook nog gewoon geaccepteerd, bij gebrek aan beter, om te kotsen!

Ga gewoon ook eens een kijkje nemen bij sgrijven.nl en lees en huiver mee! Schrijf als Nederlands.nl-schrijver(es) ook eens wat op die site, want dan hoef ik die opkrikstrijd niet alleen te voeren! Zeg alleen niet dat je het van mij hebt!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 september 2014


Geplaatst in de categorie: woede

3.0 met 5 stemmen 247Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
27 september 2014
Wat een oeverloos gezeur zeg, idd was dat verhaal van jou als directeur van Nederlands een 1 april-grap. De redactie is zeer goed in staat om zich zelf te bedruipen.
En vwb je hetze tegen sgrijven.nl, wanneer je in praktisch al je reacties alleen maar negatief kunt zijn (wat jij opbouwend noemt) als je de taal alleen maar kunt harden middels vloeken en minder mooie benamingen, dan vraag ik me alleen af, hoe ver een mens mag gaan?
En dan, wat is er in vredesnaam mis met Candelight-achtige werkjes? Ze worden toch hartenkreten genoemd? Werkjes die vanuit je hart komen? Komen er bij jou dan alleen maar vunzige taal en woorden uit je hart?
Heel jammer dit gezeur, en er ís een andere benaming voor, ik wil het echter netjes houden, zoals het hoort!
En dan nog 1 opmerking, als JIJ recensent bent, wat en wie vallen daar dan onder?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 september 2014
Het laatste wat ik van de redactie van sgrijven.nl vernam, was, dat ze vielen over mijn woord 'sloerie'. Ze zochten gewoon een reden om mij te dumpen, voordat hun site door mij gedumpt werd!
T. Petter, jij en ik waren niet de enigen! Ze kotsen alles uit wat boven hun niveau ligt! Die Marcel is één van de ergsten en ik vermoed dat hij stiekem tot de redactie behoort. Die weert per definitie alles af, wat het globale niveau van sgrijven.nl overstijgt! Hij lijkt grof te worden betaald voor zijn rigoureuze afweermechanisme, waardoor hij iedere avond in zijn stamkroeg dronken kan worden. Wat hij zelf publiceert, is pure humbug! Hij lacht graag betere schrijvers uit vanuit een misplaatst superioriteitsgevoel. Laat ie maar lekker de kwijlende waakhond van sgrijven.nl blijven, mij maakt het allemaal niets meer uit! Ik wens hem een hete nacht met Gedichtenlady toe, puur uit sadisme. En die laffe redactie van sgrijven.nl kan voorgoed de pot op! Ik wou dat ik nooit in hun smerige val was getrapt, hopelijk verwijderen ze na mijn openlijke afzaging al mijn bijdragen, want ik gun ze niets meer. Ze hebben het gewoonweg totaal niet verdiend! Misleiders van een laag allooi! Er had al een bel bij mij moeten rinkelen, toen ze me op slinkse wijze hebben verleid, maar ik doorzag hun geraffineerde misleiding nog niet. Ik ben door hun volkse proleten afgeslacht, al waren er ook eerlijke enkelingen, die het voor mij opnamen en die vervolgens door de harde kern botweg vernederd werden. Er is discriminatie op allerlei niveau, dat ben ik wijzer geworden.
Maar parels aan de zwijnen voeren, daar kijk ik in het vervolg wel voor uit!... Je bent in het benepen Nederland al gauw een hautaine giraffe als je tegen de gezapige, oppervlakkige, aangepaste stroom in gaat!...
Naam:
J.de Groot
Datum:
18 september 2014
Als ik me goed herinner was het voorstel van de redactie,
J. Rutgers 'de nieuwe hoofdredacteur' toch op
--- 1 april--- een paar jaar geleden!

Lachen toch om zo'n grap?!
Naam:
marcel bulckaert
Datum:
17 september 2014
Beste vriend Harm. Pretentie kruipt waar ze niet gaan kan. Op mij heb je in elk geval geen grote indruk gemaakt, noch door je saaie bijdragen, noch door je galopperende kritiek doorspekt met scheldpartijen. Je snoeven hier is zeer kleintjes, maar "de kikker moet kwaken" zegt men bij onsmenselijk. Maar dat je voor hilariteit zorgt is zeker. Ook deze tekst hier getuigt van een immense zelfoverschatting. Heeft men je commentaren geblokkeerd op sgrijven? We horen je niet meer galmen.
Naam:
T. Petter
Datum:
15 september 2014
Ach ja je moet je maar verheven en verlicht voelen,

""Dat weten ze nu ook bij sgrijven.nl, waar ik de hoofdmoot van schrijvers flink op hun nummer heb gezet! Ze weten niet wat hen overkomt en ze haten me nu al unaniem, die middelmatige, nietszeggende, elkaar bekwijlende Candlelight-niveau 'schrijvers'...""

Ik heb even gelezen daar,
en ene 'Harm Johanan Rutgers', krijgt het daar ook recht voor zijn raap gepresenteerd door een sterke karakterschrijver, dat wil je niet weten hoor!
Hoewel ik daar ook inderdaad, elkaar bekwijlende candelight-niveau schrijvers tegen kwam ook dat is waar.
Maar hoogmoed, hoe is dat spreekwoord ook alweer juist ja, ten val.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 september 2014
Merci beaucoup, J. de Groot, want nu begrijp ik, dat het een mega-actie van die schrijfsite was om betere schrijvers aan te trekken.
Ik heb inmiddels de knuppel in het hoenderhok gegooid en de boel daar op stelten gezet. Ze zijn daar in totale verbijstering over mijn inbreng en mijn forse kritiek. Ze likken nu al bij elkaar de wonden, te triest voor woorden.
Het is zelfs de vraag of ik wel door kan gaan met mijn literair offensief, uit humaan oogpunt bezien dan. Toch ga ik door met mijn zuiveringsacties en wordt het vanzelf duidelijk wie wel begaafd en integer is. Ik heb qua reputatie immers niets te verliezen en ik ben nu eenmaal in de positie om charlatans te ontmaskeren. Aanvankelijk was ik blij om extra souplesse voor kantje-boord-schrijfwerk te krijgen, maar door mijn recensent-inborst kan ik het niet laten om vanuit mijn 35-jarige praktijk-ervaring te reageren. Ze weten niet half wie ze voor zich hebben en dat maakt hun reacties nog potsierlijker en stupide. Ik heb ze wel wat op weg geholpen, maar of dat indruk maakt? Join me, het is werkelijk om je te bescheuren!... Niet uit leedvermaak, maar puur om hun waanideeën over zichzelf correct en rechtvaardig bij te schaven! Wel vermoeiend allemaal en ik besteed mijn energie liever aan nieuw schrijfwerk, maar dit is ook belangrijk. Tot een wijs punt, dat ik afhaak natuurlijk. Ben hun jojo niet.
Naam:
J.de Groot
Datum:
13 september 2014
Meerdere schrijvers van Gedichten.nl/ Nederlands.nl hebben een uitnodiging gekregen van die site: sgrijven.nl.
(dat had ik vernomen van meerdere mensen toen.)
Bij de start begin dit jaar van die site om daar te komen schrijven,...ja zélfs ik!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)