Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Yes - Run Through The Light

De rockband Yes is in 1968 opgericht door de hoofdzanger Jon Anderson, Peter Banks, Chris Squire, Bill Bruford en Tony Kay.
Jon is op 25 oktober 1944 in Accrington geboren en hij is van Iers-Schotse afkomst. Hij was landbouwer, melkboer en vrachtwagenchauffeur. Hij woonde een tijd in Tilburg, waar hij zanger van Les Cruches was. Hij gelooft in de moedergodin Audrey Kitagawa.
Yes maakte muziek met meerstemmige zang en mystieke teksten. In 1969 verscheen het debuutalbum 'Yes'.

Yes heeft vele bezettingen gehad. De andere zangers waren: Peter Banks, Benoît David, Jon Davison, Trever Horn, Steve How, Igor Khoroshew, Trevor Rabin, Billy Sherwood, Chris Squire en Alan White.

In 1980 verscheen het album 'Drama', voor het eerst zonder Jon Anderson met zijn typisch hoge vrouwenstem. Jon werd vervangen door Trevor Horn (1949, Durham).
Mijn favoriete nummer op 'Drama' is 'Run Through The Light', gezongen door Trevor en Chris Squire (1948, Kingsbury), het langste Yes-lid.
Trevor bleef zeven maanden bij Yes. Trevor was getrouwd met de Joodse Jill Sinclair en ze kregen vier kinderen. In 2006 raakte Jill in een coma. In 2014 is Jill door kanker overleden.

Jon Anderson is diverse keren bij Yes teruggekeerd, maar volgens hem hebben ze hem tenslotte laten vallen. Hij dacht dat de bandleden vrienden van elkaar waren, maar in feite waren ze slechts partners van elkaar. Door heftige astma-aanvallen was Jon er bijna niet meer geweest.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=O9rfsUlwBhg

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 september 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

2.5 met 2 stemmen 64Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
19 september 2014
Email:
moi636yahoo.com
Is dit nou een hartenkreet of een beschouwing?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 september 2014
Naschrift: ik heb werkelijk jarenlang geloofd dat de zin 'And all the pieces fit forever' werd gezongen als 'And all that Jesus did forever'!, 'it's like a never ending stream!'. Ben ik misleid of was dat werkelijk de fonetische betekenis van deze geniale popsong? Wat mij betreft, zal ik deze helderhorendheid nooit willen verloochenen!... Ik heb er immers zoveel troost en kracht uit geput!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)