Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Treurnis in het Heidepark/"Als een Alien"

Toegegeven: het Heidepark omringt als een groene, beschermende gordel de gebouwen van de inrichting voor zwakbegaafden.
Toegegeven: de zomer overgoot, overstroomde, overwelfde de wereld; het kon niet ontkend worden dat de natuur feeëriek was, dat de landelijke villa met haar glanzende deurstijlen en witte muren tot de verbeelding sprak, dat de paden waarover we voortstapten elegant omlijst waren met lichtpaarse bloeiende rododendrons.
Maar mijn treurnis en droefheid overheersten. Het onbegrip van mijn wandelgenote, tot uiting komend in spaarzame, futiele opmerkingen en tevens in intense zwijgzaamheid die zich uitstrekte over een periode van twaalf lange jaren hadden inmiddels ronduit monstrueuze vormen aangenomen, zodat ik vermoedde dat ze stijf stond van de vooroordelen ten aanzien van mijn persoon.
Inderdaad heb ik een desastreus verleden maar dat kan bezwaarlijk aanleiding zijn voor vooroordelen, misverstanden en onbegrip die getuigen van geborneerdheid en van een ongenuanceerd, bekrompen standpunt dat grenst aan discriminatie.
Zijzelf had steeds als het ware "incognito" aan mijn zijde voortgestapt. Totaal onwetend was ik gebleven over wat haar bezielde, over haar gedachtenspinsels en gevoelens, over haar opleiding, jeugdervaringen en wat dies meer zij.
De gedachte, die welhaast tot een overtuiging was uitgegroeid had steeds meer postgevat bij mij dat ze mij was gaan beschouwen als een "Alien", als een wezen van een andere planeet, als een "Marsvrouwtje", een wezen zonder gevoelens, gedachten, gewaarwordingen, toekomstplannen, etcetera etcetera.....

Schrijver: I. Broeckx, 3 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: discriminatie

4.5 met 2 stemmen 126Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Mobar
Datum:
3 oktober 2014
Mooi deze intense vervreemding onder woorden gebracht.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)