Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Fools For Rowan - Killed A Man Today

De hardrockband Fools For Rowan is eind 2009 opgericht door de zangeres Erin Mullins. De huidige bezetting bestaat verder uit: de leadgitarist Rachel Brandsness, de drummer Jordan Cullen, de zanger/gitarist Ryan Nanney en de basgitarist Andrew Williams.

Erin Mullins verhuisde van South Dakota naar Nashville om deze opmerkelijke band te vormen. 'Rowan' is een combinatie van de naam van haar moeder, Robyn, en de naam van haar opa uit Darwin. Haar grootste fans, die in haar wilskracht geloven.

Het debuutalbum heette 'Twisted. Tied Up. Tangled.'. Het platenlabel was Lava Lamp Records. In New Orleans traden ze enkel voor een moeder en haar dochter op, die van ver waren gekomen en nu hun beste vriendinnen zijn.

Ze speelden o.a. met Evanescence, Skillet, Gin Blossoms, Trapt en Neon Trees. In augustus 2011 speelden ze in een uitverkocht concert met Evanescence. Dat was helaas zonder de originele basgitarist Aaron Elliott, die werd vervangen door Andrew Williams.

Het tweede album was 'Who Killed Amanda Day?', met de fantastische hit 'Killed A Man Today'. Het gaat over een vrouw, die met een briefje haar relatie beëindigde. Let vooral op het meesterlijke begin van de song, het keiharde drumspel en daarna hoe een basgitaar op zijn best klinkt. De indringende stem van Erin is het heerlijkste ingrediënt.
Pure hardrock, die je hart weet te betoveren!...


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=RI38ftjcYHg

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 1.440Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
6 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Ik ben even doorgeklikt naar deze:
www.youtube.com/watch?v=fFOe8FLOO-o

Prachtig.
Naam:
aqua
Datum:
6 oktober 2014
Inderdaad meesterlijk, Joanan. Deze kende ik nog niet. Hoewel niet persoonlijk aan mij gericht. Toch bedankt voor deze muzikale tip.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)