Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Judee Sill - Jesus was a Crossmaker

De popzangeres Judee Sill is geboren op 7 oktober 1944 in Oakland. Ze was erg jong toen haar vader en broer overleden. Haar moeder was een zware alcoholiste en werd niet oud.

Judee koos voor de misdaad en het drugsgebruik. Ze gebruikte grote hoeveelheden LSD en ze woonde samen met een LSD-dealer, wat haar behoorlijk gevormd heeft. Ze moest naar de gevangenis vanwege valse cheques. Daarna kickte ze tijdelijk af van de heroïne en schreef ze gospelsongs.

Op haar 21-ste trouwde ze met de pianist Robert Harris. Ze zijn gescheiden door hun heroïne-verslavingen. Ze werd prostituee om te overleven en om haar harddrugs te bekostigen.

Op een goede dag ontmoette ze David Geffen, de platenbaas van Asylum Records. Ze was de eerste, die bij hem een album mocht opnemen. In 1971 verscheen haar debuutalbum 'Judee Sill'. Ze is beïnvloed door J.S. Bach.

Ze ging op tournee met Graham Nash en David Crosby. Nash produceerde haar eerste single 'Jesus was a Crossmaker'. In 1972 verscheen haar tweede album 'Heart Food'.

Ze was openlijk biseksueel en er bestaat een prachtige topless-naaktfoto van haar. Ze heeft een miraculeuze zangstem vol oeroude mystiek. Na een ernstig auto-ongeluk ging ze weer volop aan de heroïne en de cocaïne. Ze heeft zichzelf volledig teruggetrokken.

Op 23 november 1979 overleed ze in haar appartement aan Morrison Street in North Hollywood. Een overdosis drugs maakte een einde aan haar 35-jarige leven.

Haar derde album zou 'Tulips From Amsterdam' gaan heten, waarschijnlijk cynisch bedoeld en refererend aan het hoge, vrije drugsgebruik in die stad.
Uiteindelijk verscheen in 2005 het album 'Dreams Come True', met acht nagelaten songs.


Zie ook: http://vimeo.com/12266902

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 8 stemmen 140Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 oktober 2014
Je doet me blozen en mijn hart ontspannend juichen.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
14 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Prachtig lied en prachtig gezongen. Onder onze aandacht gebracht door een prachtig mens, die zich iedere dag weer opnieuw verdiept in het leven van een ander.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)