Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Onverwacht geluk

In mijn jonge jaren had ik een grote droom. Ik wilde een grote jongen in het American Football worden. Tot leedwezen van mijn ouders trok ik de grote plas over op zoek naar mijn geluk. In die tijd had je twee clubs die het landschap van het American Football domineerden. Dat waren de Miami Dolphins en de San Francisco 49 ers.

Ik had mijn zinnen gezet op de San Francisco 49 ers. Tot mijn verbazing kwam ik alle pre rounds die onder talenten gehouden werden door. Ik was in die tijd een spijker. Zo slank, zeg maar liever mager had men nog nooit iemand van mijn leeftijd gezien. De toenmalige coach zag het wel in me. Men doopte mij meteen als het slangenmens. Ik ontworstelde mij uit iedere scrimmage. Ik ontweek tackels als een ranke gazelle. Timing doet veel werk, weet je.

Eindelijk kwam dan mijn grote moment. Ik mocht als basisspeler meedoen in de try-out met uitgerekend de Miami Dolphins. De ultieme test. Toen we in de spelerstunnel schouder aan schouder met de spelers van de Miami Dolphins stonden zei Dan Marino dat het hem nu al speet dat hij mij het ziekenhuis in zou moeten werken. Dan Marino, moet je weten, was de meest begeerde quarterback van de hele divisie. Hij was en is en zal altijd de beste quarterback aller tijden zijn. Mijn try-out duurde exact twintig minuten. In die twintig minuten was ik al vijf keer onder het gras geploegd door Dan Marino. Hij bleek ook nog eens in vorm te zijn.

Toen ik gebroken en gekneusd in het ziekenhuis lag, was Dan Marino met een fles Jack Daniels langs de nachtzuster geslopen om zich met mij te bezatten op voorwaarde dat ik hem alles over “Holland” vertellen zou. Nog nooit ben ik zo bezopen geweest.

Toen de nachtzuster ons ontdekte heeft Dan haar aan mij gekoppeld. Cassandra en ik zouden negen jaar later ons kind dopen onder de naam Jamie Leigh.

Cheers Dan…

Schrijver: aqua, 18 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: bedankt

4.7 met 7 stemmen 177Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 oktober 2014
Leuke fantasie, Spa-water, ik zou het bijna geloven, maar ik denk niet dat een topsporter met een fles whisky komt aanzetten. Ook ongeloofwaardig, dat Dan jou aan de nachtzuster zou hebben gekoppeld en dat die Cassandra en jij een kind hebben gekregen, dat Jamie Leigh heet. Ik geloof er geen donder van, dat jouw achternaam Leigh is! Je bedot ons. Tja, met fictie kun je alle kanten op!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)