Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Florence + the Machine - No Light, No Light

De muziekgroep Florence and the Machine is in 2007 opgericht.
De huidige leden zijn o.a.:

Florence Welch, de zangeres
Isabella Summers, achtergrondzangeres/keyboardsspeelster
Robert Ackroyd, leadgitarist/achtergrondzanger
Christopher Lloyd Hayden, drummer/percussist/achtergrondzanger
Tom Monger, harpist
Mark Saunders, basgitarist/achtergrondzanger

* Florence Leontine Mary Welch is geboren op 28 augustus 1986 in Camberwell. Op haar dertiende zijn haar ouders gescheiden en met anderen hertrouwd. Op haar veertiende heeft haar oma, die manisch-depressief was, zelfdoding gepleegd. Haar andere oma stimuleerde haar om te gaan zingen.
Haar overleden oma's inspireerden haar tot vele liederen en het album 'Lungs'.
Ze studeerde aan het Camberwell College of Arts, net als Summers.

* Isabella Janet Florentina Summers is geboren op 31 oktober 1980 in Hackney.

In 2009 verscheen het debuutalbum 'Lungs' bij Island Records. In 2011 verscheen het tweede album 'Ceremonials', met 'Breath of Life', het officiële thema-lied voor de film
'Snow White & the Huntsman' (2012) van Rupert Sanders, met in de hoofdrol Kristen Stewart.

Florence is beïnvloed door Grace Slick en Stevie Nicks, die beiden flink aan de harddrugs zaten. Van 2008 tot 2011 had ze een relatie met Stuart Hammond, een literair redacteur. Na die relatie was ze een tijd depressief en eenzaam.
Haar stem lijkt op die van Enya, Kate Bush, Adele, Amy Winehouse, Sioexie Sioux, PJ Harvey en Björk.

Florence woont samen met haar geleerde moeder Evelyn, haar jongere zus en broer, haar stiefvader, twee halfbroers en een halfzus.

Naast haar pittige nummers als 'Blinding' en 'Drums Song' breng ik toch het liefste haar lied 'No Light, No Light' onder de aandacht, daar haar stem in dat lied het meest puur tot haar recht komt. Je wordt niet gehinderd door een overdaad van instrumentele inbreng. Bovendien haalt ze op vele manieren heel mooi uit.
Het gaat over een vrouw, die haar relatie probeert te redden, terwijl ze er al van alles aan heeft gedaan en het licht/de passie in de ogen van haar partner is verdwenen.
Beluister en bekijk de live-versie in de Royal Albert Hall en geniet met mij mee...


Zie ook: https://www.google.nl/sea...t+Royal+Albert+Hall&ie=utf-8&o

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 4 stemmen 102Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
27 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
'Niet alle vrouwen zijn wijs, maar de wijsheid is een vrouwelijke gestalte. Ze leeft als kwaliteit in mannen én vrouwen die haar zoeken. Ze staat klaar om elk mensenverstand om te vormen in wijze zekerheid - áls je haar vraagt, áls je haar lief hebt, áls je haar zoekt.
In het oude Egypte werd ze Isis genoemd, de Grieken zochten haar als Sophia, ze verscheen in een menselijke gedaante als Maria... zo kennen de christenen haar. Ze giet zich uit in elke ziel die de katharsis doormaakt, de loutering. Elke loutering, hoe gering ook, schenkt wijsheid - de wijsheid is een vrouw.'

~ Mieke Mosmuller ~

Dacht je nou echt, yin yang man, dat ik de vrouwkracht in jou niet zag? En je mankracht. En je kindkracht. Die laatste heeft, naast een heleboel liefde en speelruimte, overigens ook middagslaapjes nodig. Dan komen de volwassen krachten vaak nog mooier en dieper in balans.

'It takes one to know one.'

Nee, mijn hart dim ik niet.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 oktober 2014
je bent een kenner, integere Gabriëla. Maar afgezien van feministische motieven is dit een menselijk monument, dat qua uitvoering en diepgang zijn weerga niet kent. Florence Welch overstijgt hiermee de sekse-wrevel. Immers, ook mannen herkennen zich in dit waarheidsserum!... Overdrijf je vrouwelijke krachten niet, want mannen zijn net zo integer en krachtdadig. Ik beoog androgyniteit en seksegelijkheid. Yin en Yang, weet je wel, dat is in ieder mens schommelend. Hoogst fijn als dat in balans is. Weet dat mannen vaak veel vrouwelijker zijn dan uiterlijke vrouwen! Dus dim je hart maar!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
25 oktober 2014
Wat is dit een prachtig gezongen tekst, inderdaad live mooier dan de cd versie. Dank dat je deze link gedeeld hebt!

Ik heb gelijk ook 'Breath of Life' nog eens beluisterd. 'Snowwhite and the Huntsman' staat in mijn favoriete film top tien. Een sneeuwwitje die geen prins nodig heeft om haar te redden, dat doet ze zelf. Met een prachtige rol voor de jager die haar leert hoe. Een moderne interpretatie van een oud verhaal, die mijn feministische hart goed doet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)